"SM da rješava problem sa Trgovskom gorom"

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izrazila je očekivanje da će se novi Savjet ministara više uključiti u sprečavanje namjere Hrvatske da odlaže nuklearni otpad na granici u blizini Novog Grada.

Republika Srpska 10.12.2019 | 15:14
"SM da rješava problem sa Trgovskom gorom"
Golićeva je istakla da očekuje da će, kao odgovor na ovaj problem, biti formiran ekspertski tim ljudi koji se bave nuklearnom fizikom i hemijom

U završnoj riječi u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koja je razmotrila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine, ona je naglasila da će se Srpska i stanovnici u slivu rijeke Une boriti do zadnjeg da spriječe ovu namjeru Hrvatske.

Poslanik poslaničke grupe "Zajedno za BiH" Senad Bratić smatra da prioritet unutrašnje, a posebno spoljne politike novog Savjeta ministara treba da bude sprečavanje namjere Hrvatske da odlaže nuklearni radioaktivni otpad na Trgovskoj gori u blizini Novog Grada.

"Ovaj svojevrstan čin pripreme agresije Hrvatske na susjednu BiH i Republiku Srpsku kao njen sastavni dio mora biti spriječen", istakao je Bratić, tokom skupštinske rasprave o ovom nacrtu zakona.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine kojim se stvaraju dodatni uslovi za uspostavljanje efikasnijeg sistema za njenu zaštitu na teritoriji Srpske.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

P

10.12.2019 16:22

Gospođo Srebrenka, ovo je osjetljivo pitanje. Da li ste zatražili šta o ovom misli vaš savjetnik, vječni i neuništivi Mirko Kojić. On je neuništiv ali je zato uništio Srbac. U stvari, draga gospođo, znate li vi uopšte da vas savjetuje Mirko, da li su vam rekli da vam je savjetnik jedna ljudska gromada? I izvinite što je "vi" , "vaš" malim slovom, niste zaslužili veliko.

ODGOVORITE
Name

Prenos nadleznosti

10.12.2019 18:27

Koliko je bitno Srebrenki da rijesi pitanje "Trgovinska gora" govori cinjenica da ga nije smjela uputit u Presjednistvo BiH kao jedino nadlezno za spoljnu politiku.

Name

re Prenos nadležnosti

10.12.2019 19:37

Bravo, potpisujem

Name

Novi Grad

10.12.2019 16:23

Poštovana ministrice, pa Predsjedništvo BiH je jedina adresa koja eventualno može nešto učiniti u vezi sa "Trgovskom gorom"

ODGOVORITE
Name

Re Novi Grad

10.12.2019 18:22

Lakse je prebacit na SM nego da joj se mili preCjednik zamjeri sa cokolindom i hercegovackim zetom koji ima bogatog punca...

Name

SM

10.12.2019 16:33

A ko ce rjesavati Peljeski most????

ODGOVORITE
Name

NOVI GRAD

10.12.2019 18:10

Jedina i isključiva adresa za osporavanje Trgovske gore odnosno kasarne Čerkezovac kao lokacije za skladištenje radioaktivnog otpada iz Ne "Krško" je Predsjedništvo BiH... A njih, pogotovo srpskog člana izgleda boli neka stvar i za Novim Gradom i za kompletnim Pounjem.... Izdani smo i prodani.... Ne znam šta ćemo i kako dalje, ovaj kraj će zamrijeti skroz... A iduće godine ćete imati obraz tražiti glas od ovog naroda?

ODGOVORITE
Name

Boki

10.12.2019 18:26

Ovaj saziv SM je takav da će rešavati samo svoj interes, a nikako interes RS-a.

ODGOVORITE