Zatajila publika, koncert održan u praznoj dvorani?

Članovi ansambla „Banjalučki vez“ priredili su humanitarni koncert u gotovo praznoj dvorani srbačkog Doma kulture. Pedesetak posjetilaca imalo je priliku da uživaju u nastupu umjetnika iz Banja Luke koji su se uprkos malobrojnom gledalištu trudili da pokažu svu raskoš muzičkog stvaralaštva. Njima se pridružio i domaći bend „Drugari“. Koncert je organizovao Centar za kulturu i sport Srbac sa ciljem da se na ovaj način prikupe sredstva za liječenje teško oboljelog dječaka Kristijana Tadića iz Razboja.

Republika Srpska 06.12.2019 | 19:00
Zatajila publika, koncert održan u praznoj dvorani?
„Iako sala nije bila puna, puno nam je srce jer smo došli da pomognemo bolesnom djetetu, izjavio je Nebojša Kuštrinović, član  „Banjalučkog veza“.

Potpredsjednik  ansambla Danilo Ponjarac izjavio je da su oni koji nisu došli na koncert  propustili priliku da  prisustvuju vrhunskom kulturnom dogadjaju. „Najvažnije je, ipak, da smo  svojim nastupom pokrenuli akciju na prikupljanju sredstava za liječenje  malog Kristijana“, naglasio  je Ponjarac.



Članica  ansambla „Banjalučki vez“ , Srpčanka Nada Plotan nije krila nezadovoljstvo što ovom humanitarnom koncertu nije prisustvovalo više gradjana Srpca.

„Imali su priliku da izadju iz kuća i stanova i uživajući u muzici istovremeno pokažu  koliko su solidarni sa onima kojima je  potrebna pomoć, pogotovo kada se radi o bolesnom djetetu“, kazala je Plotanova.

Direktorica Centra za kulturu i sport  Srbac, Sanja Jejinić , nakon koncerta izrazila je zahvalnost učesnicima programa ali i publici koja se odazvala.

„Od ulaznica i priloga prikupljeno je 416  konvertibilnih maraka  koje  će biti uručena porodici  malog Kristijana Tadića. Istovremeno pozivamo sve humane ljude, koji su spremni da pruže pomoć bolesnom djetetu, da se  obrate Crvenom krstu Srbac“,  rekla je Sanja Jejinić.

Gradjani Srpca, mora se priznati, ovoga puta nisu pokazali  veliku  solidarnost, a što je  posebno zabrinjavajuće, medju onima koji su  došli na humanitarni koncert  nisu bili ni mnogi odbornici, funkcioneri, političari, javni i kulturni radnici.

(BN/S. K.)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Milija

06.12.2019 18:07

ovo je prava slika naseg drustva. Da je dosao neki politicar, ne bi moglobda se udje. Sto pokvareniji politicar i veci lopov, to veca guzva.

ODGOVORITE
Name

BL

06.12.2019 21:15

Da su gusle i šatori uz narodnjake i Dodikov Goci bend uz pjesmu garis li se mala uz rakiju i prasetinu bilo bi krcato, to je istina i nivo nas, a ovo je žalosno jer je bio humanitarni koncert za jadno dijete. Srbacke seljacine sta znaju SNSD rokani sta je kultura

Name

V I L I

06.12.2019 18:16

Žalosno, ali treba vidjeti koji je razlog, narodu je dojadilo sve.

ODGOVORITE
Name

Rale

06.12.2019 18:21

Komae je do muzike.

ODGOVORITE
Name

Ništa čudno, nažalost

06.12.2019 18:51

Narodu nije do pjesme, muzike i zabave. Nažalost.

ODGOVORITE
Name

bosanko

06.12.2019 18:51

cuj nisu dosli politicari i fumkcioneri pa nije odina izbora sta se imaju uvlaciti narodu u dupe

ODGOVORITE
Name

Branka

06.12.2019 18:56

Stvari dostizu vrhunac kada će sve da pukne..

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

06.12.2019 19:22

Srbac je u svakom pogledu vodeća provincija u RS. Uostalom, kada dođete u ovu selendru morate se vratiti nazad, jer put nigdje ne vodi dalje. Kakva provincija takvi i stanovnici — zaostali provincijalci. Međutim, Dodik je opsjednut Srpčanima, pa već dvije decenije upravljaju Republikom Srpskom. Drže sve ključne pozicije u zemlji

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

06.12.2019 20:06

Ovo je samo pokazatelj nivoa kulture naseg naroda! Da su kojim slucajem koncert drzali "Zare i goci" ili "Sinovi Manjace" ili "Mara i derventske lole" ne bi se moglo uci od guzve i naroda! Prema tome ne lupajte gluposti, mora proci jos desetine, mozda cak i stotine godina dok se na ovim prostorima narod ne kultivise!

ODGOVORITE
Name

××××××××××

06.12.2019 20:58

Ovo je jako zalosno da se ovako malo ljudi odazvalo.Sramota velika prvo za Mali Razboj pa onda za cijelu opstinu.Da je bilo dzabno jelo i piće bio bi odziv puno veci,srusili bi onaj dom kulture gurajuci se da udju.Ali eto sad se pokazalo kakvo je selo Mali Razboj i opstina Srbac.Sramota i bruka velika.Zalosno.

ODGOVORITE
Name

ZA

07.12.2019 14:06

KO ĆE DOĆI KADA JE RUDONJA SVE OTJERAO.

Name

Direkt

07.12.2019 18:05

Ovaj nakaradni rezim smara do te mjere da je smorio sve u nama.

ODGOVORITE
Name

Proleter

10.12.2019 08:35

Nije džaba bilo ono da Srpčani nisu priznavani kao svjedoci na sudu, haha, pa ne daju marku za svoje dijete kako bi dali za zemljotres u Panami.

ODGOVORITE