Savjet ministara BiH razriješio Pericu Stanića

Savjet ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici donio je Rješenje o razrješenju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine Perice Stanića, sa 4. decembrom 2019. godine, nakon što je upoznato sa Informacijom Ministarstva sigurnosti o prestanku mandata direktoru.

Bosna i Hercegovina 06.12.2019 | 14:31
Savjet ministara BiH razriješio Pericu Stanića
Odgovornosti direktora će ispunjavati zamjenik do imenovanja novog direktora, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Stanić, kojem je istekao mandat i koji je obavezan da se vrati na posao u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, juče je dostavio zahtjev za razrješenje dužnosti.

Staniću bi u MUP-u Srpske trebalo da bude uručeno rješenje o penzionisanju, s obzirom na to da je on, prema saznanjima, uslove za penzionisanje stekao još u februaru ove godine.

Stanić je 5. novembra 2015. godine imenovan za direktor SIPA na mandatni period od četiri godine, a bio je zaposlen u MUP-u Republike Srpske.

Savjet ministara je na sjednici utvrdio i Prijedlog osnova za zaključivanje finansijskog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Evropske komisije radi jačanja državnih kapaciteta u oblasti pripremljenosti i odgovora na nuklearni vanredni događaj.

Sporazumom je predviđeno da Evropska unija sa 700 hiljada evra finansira nabavku opreme za monitoring zračenja u cilju modernizacije državnog sistema monitoringa i detekcija u BiH, uključujući i sistem podrške odlučivanja.

Prijedlog osnova biće dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika je predložen direktor Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost.

(Nezavisne)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mitar

06.12.2019 13:47

Ode veseli Perica, sada ce Djuka da gazi sve redom !

ODGOVORITE
Name

Da

06.12.2019 15:34

Djuka he samo vd,dok se ne formira SM,a onda dolazi Culum.

Name

Мирић Митар

06.12.2019 14:50

Ђука је и до сада био директор!

ODGOVORITE
Name

MITRE CARE

06.12.2019 17:19

Upravo tako. Ovaj perhan nezasluzuje komentar.