Kineski naučnici klonirali pse za policiju!

Kineski naučnici su kloniranjem stvorili šest štenaca, koristeći DNK materijal dva odlikovana policijska psa a sve sa ciljem da policijskoj službi raspolaganju budu snažni i inteligentni psi.

Zanimljivosti 23.11.2019 | 22:00
Kineski naučnici klonirali pse za policiju!
Klonirani štenci rođeni su u Pekingu u avgustu, i već pokazuju veštine koje se ne mogu očekivati od životinja njihovog uzrasta, saopštili su iz policije kineske prestonice.

U programu kloniranja štenaca, Policija Pekinga sarađivala je sa privatnom kompanijom za kloniranje kućnih ljubimaca "Sinogene Biotechnology".U laboratoriji te kompanije tvrde da su pronašli ključ za masovni uzgoj ekstra jakih i brzih „super pasa“, zahvaljujući novim tehnologijama.

Psi donori – Skajding i Ari, izabrani su zbog svog dokazanog uspeha u policiji u Pekingu, navodi se u izjavi pekinške policije, objavljene na njihovom zvaničnom nalogu na društvenim mrežama. Donori, kako je navedeno, imaju osobine kao što su izvanredna veština njušenja, izuzetna inteligenca i neustrašivost.

Štenci se zovu Kecong, Keceng, Keci, Kehuj, Kecujang i Kekin. Njihova imena znače "odanost", "mudrost", "inovacija". Izgledaju isto, a isti su im i temperamenti i sposobnosti.



Inače, ovo nije prvi put da je u Kini kloniran policijski pas. U martu je, uz DNK materijal sedmogodišnje vučice i kineskog vučjeg psa, kao i surogat majku rase bigl, stvoren Kunkun, koji je poznat i kao "Šerlok Holms među policijskim psima".

"Sinogene Biotechnology" je jedna je od vodećih kompanija u Kini u oblasti kloniranja pasa. U 2017. godini kompanija je tvrdila da je pronašla ključ za masovno uzgoj ekstra jakih i brzih "super pasa" zahvaljujući pionirskoj tehnologiji.

Naučnici su tamo rekli da mogu promeniti prirodu psa modifikovanjem njegovih gena, a zatim će ga reprodukovati kloniranjem. Tako klonirani psu mogu prilagoditi tako da ima veće mišiće i bolju sposobnost trčanja pre pravljenja njegovih kopija.

U decembru je u njihovoj laboratoriji kloniran poznati devetogodišnji pas Juice (Đus), koji se pojavljuje i kineskim filmovima i čiji će "duplikati" nastaviti sa poslom, kada on to više ne bude mogao.

Šest novih štenaca kako je Ma Jinlej, službenik kriminalističke policije reako,klonirano je prema vladinom programu koji ima za cilj da pomogne policiji da skrati vrijeme za obuku.

Izvor:Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar