Sada je sve u rukama NATO

Sada je sve u rukama NATO. Kažu li oni da dokument koji će im stići iz BiH automatski aktivira Akcioni plan za članstvo MAP, džaba se stranački vojnici, analitičari i botovi napinju da plebsu objasne kako Program reformi nije ANP i kako Milorad Dodik nije kapitulirao u Sarajevu.  

Bosna i Hercegovina 22.11.2019 | 16:59
Sada je sve u rukama NATO
Isto tako, ako NATO saopšti da MAP ostaje zaleđen i da ostajemo na istom nivou saradnje kao i do sada, džaba su Komšić, Džaferović i bratija objašnjavali kako su nadigrali Dodika.

Ili će nam se možda i zvanični NATO obratiti nejasno, uvijeno, tajno, tako da nećemo ni znati šta nas je snašlo? Da se opozicija ne dosjeti.

Previše je ovdje skraćenica i visoke politike da bi na prvu bilo razumljivo građanima. Zato nemojte da se čudite njihovom muku u trenutku kada SDS i PDP tvrde da je Dodik „izdao Srpsku“, dok je SNSD po društvenim mrežama, a potom i na televiziji, počeo da tvrdi suprotno, i prije nego što je iz Predsjedništva saopšteno šta je potpisano. To je prvi razlog za sumnju, baš kao i činjenica što je Dodik poslije sjednice otišao u Beograd, umjesto da, ako je istinski pobijedio, slavodobitno održi konferenciju za novinare u Istočnom Sarajevu.

Sljedeća sumnja je skrivanje od javnosti Programa reformi, što je nedopustivo imajući u vidu činjenicu da je tih nekoliko listova papira navodno riješilo političku kizu koja utiče na sve nas. A onda vam je krivo što o njemu pričaju oni koji ga nisu ni vidjeli. Izvinite, sve dok dokumet ne objavite javnost ima puno pravo da spekuliše, kritikuje, pa čak i da otvoreno laže o njegovom sadržaju.

Kažete, ambasadori Kvinte, na čelu s diplomatom SAD, članovima Predsjedništva su obećali da Program reformi neće aktivirati MAP, nakon čega je Dodik podigao ruku i glasao. Otkad mi to vjerujemo na riječ američkom ambasadoru? Zašto nije sazvana posebna sjednica Narodne skupštine RS koja bi aminovala Dodikov glas?

Kažete da se u dokumentu ničim ne prejudicira članstvo u NATO, a ne kažete da li je u njega decidno ugrađen dio Rezolucije NSRS o vojnoj neutralnosti. Na kraju zaključujete kako Program reformi ne znači članstvo u NATO. Tako je, ali članstvo ne garantuje ni ANP ni MAP, pa smo mjesecima galamili da ih nećemo.

Davno je ovde prestalo da bude važno šta jeste, a šta nije. Bitno je u kakvom se pakovanju priča proda narodu, a vi to radite najbolje na svijetu.

(Srpskainfo)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Mirkp

22.11.2019 16:12

ode Dodo u Rusiju. SELO GORI A BABA SE ČEŠLJA!!!!

ODGOVORITE
Name

Jaffa

23.11.2019 06:54

Sa njegovim računom može gdje hoće.

Name

Ma kakvi

22.11.2019 16:17

NATO ce reci da je to Program reformi. Da sacuvaju svog Milorada. Jer je taj MAP aktivirao jos Zivko Radisic. Budale sve.

ODGOVORITE
Name

Eto Vidis

22.11.2019 16:21

Opet prevarise coveka, ponovo ispade naivan.

ODGOVORITE
Name

kiki

22.11.2019 19:38

Milorada izvarase kako stignu...registracije, Vojska,Brcko... bas su ti ljudi varalice..prevare te da dignes ruku i da to izglasas.

Name

Da, možda ne

22.11.2019 16:28

Čak kada je u pitanju i silni NATO, Dodik drži sve konce u svojim rukama.Sve se vrti oko njegovog Da ili NE. Za sada on ostaje pri ovom drugom- NE, a šta će biti dalje ostaje da se vidi.

ODGOVORITE
Name

Neđo.22.11.2019

22.11.2019 16:29

Ostaje da vreme pokaže štaje ustvari podpisano.Ali nadam se da g Dodik nebi takvo nešto podpisao.

ODGOVORITE
Name

Jovo

22.11.2019 19:42

Ne bi ne bi, nikad on to nebi potpisao čak i kad bi rekli da može završi iza rešetaka.

Name

NATO

22.11.2019 16:57

A dobro ....u čijim je rukama inače bilo to od rata pa na ovamo....Šta se tu zamlacujete sa nekim glupostima pa samo NATO je i prisutan u BiH svih ovih godina..

ODGOVORITE
Name

niko nikanovic

26.11.2019 08:59

Ovdje pise da javnost ima pravo da spekulise, to je u redu. Ali pise da se ima prava i LAGATI i to znajuci da se sire LAZI, da je to u redu, ja mislim da nije. Sporazum se moze kritizirati, ali ovdje niko ne kritizira sporazum ili pristupanje NATO-u nego se samo kritizira jedan covjek. Ima jedna narodna, za dobrim konjem se prasina dize, ne branim ja Dodika, je.e se meni za njega, ali citajuci i slusajuci komentare i izjave dobija se utisak da je Dodik bog i batina i da je bilo i biti ce kako on kaze, to u stvari priznaje i opozicija i priznaju da oni protiv toga ne mogu nista dokle god su tako rastrojeni. Na kraju ce prihvatiti sve te odluke da bi u buducnosti mogli reci da oni samo provode ono sto je snsd i posebno Dodik zakljucio. Dgje je tu samostalna politika?

ODGOVORITE