Usaglašeno sa onima koji brinu o putu BiH u NATO

- Savjet ministara BiH šalje dokument koji su lideri većine političkih opcija u BiH usaglasili zajedno sa predstavnicima institucija koji se brinu o našem NATO putu, kazao je danas novinarima predsjednik HDZ Dragan Čović.

Bosna i Hercegovina 22.11.2019 | 15:25
Usaglašeno sa onima koji brinu o putu BiH u NATO
Bio je to njegov komentar na pitanje koliko se Godišnji nacionalni plan (ANP) razlikuje od Programa reformi BiH i kakav se, uopšte dokument šalje u Brisel, u NATO sjedište.

- Ja sam s te strane zadovoljan. Istina, bilo je previše optimizma i, evo, zašutio sam posljednjih dana i dobro je da sam zašutio, jer se odmah desio dogovor. Nadajmo se da će za 10-15 dana biti završene sve procedure i da ćemo imati novi saziv Savjeta ministara BiH. Time ćemo pokrenuti jednu izuzetnu dinamiku – rekao je Čović.

Upitan kada će biti održan zajednički sastanak između njega te predsjednika SDA i SNSD-a Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, što je najavio proteklih dana, Čović je kazao da nema potrebe za tim s obzirom na to da je dogovor postignut.

- Sjesćemo, vjerovatno, kada budemo predavali imena ministara i zamjenika ministara - naveo je on.

(Vijesti/Avaz)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kumrovec

22.11.2019 15:00

Mnogo trnovitiji je Dodigov put nego Josipov kao metalca!

ODGOVORITE
Name

Socijalno

22.11.2019 15:05

Priznajem da je bilo vrijedno cekati ovih 13 mjeseci. U BiH se rodilo jos jedno politicko kopile. Treba ga sada pustiti da stasa iako je bez roditeljA -

ODGOVORITE
Name

Joja

22.11.2019 15:33

Ovaj i Bakir se igraju sa Dodikom cjelo vrijeme...ko fol, jedan dobar a drugi los...hihihi. Mislim da Miloradu nista ni na kraju balede, nece biti jasno.

ODGOVORITE