Ko je platio ubistvo Slaviše Krunića?

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je za još dva mjeseca pritvor Rodoljubu Gajiću (35) iz Banje Luke, osumnjičenom da je učestvovao u likvidaciji vlasnika zaštitarske firme Sector Security Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića iz Pala, kao i ranjavanju Gorana Ilića.

Republika Srpska 19.11.2019 | 08:48
Ko je platio ubistvo Slaviše Krunića?
Saslušanja

Tokom sedmomjesečne istrage koju vodi MUP Republike Srpske, osim Gajića, privedeni su Benedi Đukanović i Emilio Balda, koji se takođe nalaze u pritvoru.

- Istraga je velikim dijelom usmjerena na otkrivanje naručioca atentata. Do sada je saslušan veliki broj osoba koje bi mogle da imaju bilo kakve informacije koje se odnose na ovaj zločin. Urađena su i vještačenja i očekujemo da bi optužnica uskoro mogla biti podignuta, kaže za Oslobođenje izvor blizak istrazi.

Krunić je, kako je Oslobođenje i ranije pisalo, ubijen 22. aprila u večernjim satima. Zločin se desio u mjestu Glamočani kod Laktaša. Krunić i Pavlović bili su mrtvi na licu mjesta, dok je Ilić sa teškim povredama prevezen u UKC RS-a, gdje je liječen duže vrijeme. U razmjeni vatre tada je ubijen Željko Kovačević, koji je odranije imao podeblji dosje u policiji.

Zahvaljujući telefonu koji je nađen kod ubijenog Kovačevića, istražioci MUP-a Republike Srpske su otkrili s kim je bio u vezi na dan napada. Nakon toga su uslijedila hapšenja.

Baldo je smješten iza rešetaka, dok se za Đukanovićem, za kojeg se pretpostavlja da je egzekutor Krunića i Pavlovića, tragalo više od mjesec. Predao se u Sarajevu, a zatim je prebačen u Banju Luku, gdje je završio iza rešetaka.

Tokom ove istrage hapšena su i braća Nermin i Armin Ćulum zbog navodne umiješanosti u Krunićevo ubistvo, ali su oni dan kasnije pušteni na slobodu, baš kao i Goran Milanović iz Laktaša.

Poslovi i veze

Ono što je za sada sigurno jeste da nijedan od osumnjičenih za ubistvo nije imao nikakve poslovne ili bilo kakve druge veze sa Krunićem. Takođe, Krunić niti jednog od njih nije lično poznavao. Tako bar tvrde izvori bliski istrazi. Ono što je za sada sigurno jeste da je Krunićevo ubistvo detaljno planirano i da je on danima praćen. Ubice su bile skrivene pored puta, a potom su, kada je automobil zbog krivine usporio, prišle sa desne strane, gdje je sjedio Krunić, i iz automatske puške ispalile rafal.

(Oslobođenje)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

007

19.11.2019 07:50

Zna banda vrlo dobro zasto su ga ubili vrh je taj koji mora na dozivotnu robiju.

ODGOVORITE
Name

Jednom

19.11.2019 10:19

Mozemo samo jednom pogadjati ko ga je ubio

Name

XXL

19.11.2019 07:52

Nema komentara. Sve je sinoć rekao Dodo na svojoj televiziji.

ODGOVORITE
Name

re xxl

19.11.2019 08:46

Tužilaštvo je izdalo nalog već pet mjeseci policiji da se uradi vještačenje Krunićevih telefona da se vidi da li mu je neko prijetio ali policija to još nije uradila. Policija sve radi da se ne otkriju naručioci ubistva

Name

Borac

19.11.2019 08:22

I ovo ce biti samoubistvo

ODGOVORITE
Name

Mladen

19.11.2019 10:21

doksu ovi na vlasti nema pomaka samo magla, nažalost.

Name

RATEX

19.11.2019 17:22

ko bi drugi nego vrh vlasti koji su bili u sukobu sa Krunićem

ODGOVORITE
Name

Neso

20.11.2019 04:23

Opet sukob interesa i ode glava

ODGOVORITE
Name

VSS

20.11.2019 15:16

SAUČEŠĆE PORODICI!!!! OČITO JE I ZA PTICE NA GRANAMA.... UBIJEN JE ZBOG REKETA, KOJI NIJE HTIO PLATIT NIT PRODAT SECTOR, OD STRANE LJUDI KOJI SU PODZEMLJE VLASTI!!! SMETAO JE JADAN I MAFIJI I VLASTI!!!, HEROJ I LJUDINA, JEDINI ČOVJEK KOG SU POŠTOVALI NAJČESTITIJI I NAJHRABRIJI (ODLIKOVANI BORCI NAJVIŠIM MEDALJAMA I SRBA I HRVATA I MUSLIMANA IZ PROTEKLOG RATA)., TREBA IĆ IZ TOG ČMARISTANA I VODIT SVU PORODICU, ŠTO DALJE......

ODGOVORITE
Name

Mrak

20.11.2019 15:24

Krunicu laka ti zemlja.Bio si veci srbin od ove bagre.(crveni kmeri bagra)

ODGOVORITE