Četvrtak neradni dan u Republici Srpskoj

Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, 21. novembar, republički je praznik i neradni dan u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS.

Republika Srpska 18.11.2019 | 12:51
Četvrtak neradni dan u Republici Srpskoj
"U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje istoimenim Zakonom je propisano da će načelnik opštine, odnosno gradonačelnik odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, dužni da rade u dane praznika Republike i u kom obimu.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Skeptik

18.11.2019 12:38

U tajkunskim firmama, bliskim sekti, je normalan radni dan...

ODGOVORITE
Name

Re

18.11.2019 21:24

Ne lupetaj!!!! Da je normalna drzava ne bi bilo ovoliko praznika, sto vjerskih sto ovih nekih. Ovo je van pameti. A privreda tone i tone. Ja bi radio dan nic da imam posla, naravno jos ako je odlicno placen. A ti lijepo sa ovi parazitima iz JP praznuj i kukaj kako se nema. Zivio i uzivaj u prazniku.