"Šutnuli su nas, jer su dezerteri došli na vlast"

Da je zdravstveni sistem u Republici Srpskoj u kolapsu odavno je poznato, ali priča ratnog vojnog invalida Spasoja Pejdanovića iz Pala dovodi u pitanje humanost medicinskih radnika.

Republika Srpska 17.11.2019 | 20:29
"Šutnuli su nas, jer su dezerteri došli na vlast"
Spasoje Pejdanović 18.oktobra 1992.godine kao pripadnik Vojske Republike Srpske na Žiči je izgubio obje noge.Tada je imao 41 godinu. Danas je penzioner, ratni vojni invalid, obolio od dijabetesa kojeg, kako tvrdi, ne žele da liječe u Bolnici Istočno Sarajevo.

Spasoje se pokušao liječiti i u Kliničkom centru u Banjaluci, ali tvrdi da u toj ustanovi ne primaju ratne vojne invalide iz Istočnog Sarajeva.

Na kraju, operaciju katarakte Spasoje je obavio u bolnici u Doboju.

Odgovor na optužbe Spasoja Pejdanovića potražili smo u bolnici Srbija. Oni su nam u saopštenju potvrdili da je bio smješten kod njih radi pripreme za operaciju katarakte te da je dobio sve potrebne usluge.



,,Našu bolnicu je napustio na lični zahtjev bez obrazloženja, a tokom liječenja nije bilo nikakvog neprimjerenog tretmana osoblja već suprotno. U bolnici Srbija postoje jasni medicinski protokoli kojih se svi pacijenti moraju pridržavati. U ovom slučaju pacijent je odbio da se pridržava protokola vezanih za terapiju, preglede, liječenje i saradnju sa doktorima o čemu je sačinjen i policijski zapisnik'', navedeno je u saopštenju bolnice i dodaje da zbog zaštite privatnosti pacijenta nisu u mogućnosti da iznesu više detalja.

Spasoje Pejdanović na ovo odgovara.

"Sistem je takav, nisu krivi doktori. U sistemu nam smrdi sve. Šutnuli su nas, jer su dezerteri došli na vlast. Da mogu igdje, otišao bih odmah. Ko će me primiti sad ovakvog, niko", kaže Pejdanović. 

Spasoje se ipak nada da će se situacija u Republici Srpskoj, za koju je dao obje noge, promijeniti. Za nas koji smo stvarali Srpsku možda je kasno, ali moramo se boriti zbog onih koji ostaju iza nas, poručuje Spasoje Pejdanović ratni vojni invalid iz Pala.



BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Zv

17.11.2019 19:48

Nazalost tacno druze . Dezerteri uzeli sve sto smo mi krvlju branili.

ODGOVORITE
Name

Istina

17.11.2019 19:54

Zalosna ISTINA

ODGOVORITE
Name

"Ha Ha"

17.11.2019 19:58

A djeca i unuci Titinih partizana i dan danas stanuju u vilama i kucama Jevreja i uglednih Srpskih trgovaca. Jos vlasnici 1/1 nekretnina koje danas vrijede milione. Djede, moj ti je savjet da odes u Sarajevo ili Tuzlu, vjeruj mi da ces prije tamo naci ljudi da ti pomognu.

ODGOVORITE
Name

Zvornik

17.11.2019 20:03

E moj zemljace zasto date obe noge za glupost menije na pocetku rata reko jedan stari covjek moj sine heroj je ko ostane ziv.

ODGOVORITE
Name

Borac

17.11.2019 20:43

Eto za sta i za koga si ginuo u ratu i ostao bez nogu, nisi jedini, Dodikova vlast pisa 30 godina borce, trebao si otići u Sarajevo sigurno bi te ljudski primili i pomogli ti. Zali Bože za sta smo 4 g.truli

ODGOVORITE
Name

biser

17.11.2019 21:19

Onog Savcica treba smjeniti

ODGOVORITE
Name

Vuper

17.11.2019 21:58

Nisu oni uzeli marod im dao

ODGOVORITE
Name

Ovako

18.11.2019 02:45

Cuj HUMANOST doktora...pa ne mozete spojiti nespojivo!

ODGOVORITE
Name

prosvetitelj

18.11.2019 07:21

Ovaj nije imao strpljenja da čeka na red za operaciju pa krenuo redom i gdje prije dođe na red.I eto falu dragom Bogu operisan je uspješno,dok drugi čekaju mjesecima na operaciju.

ODGOVORITE
Name

11903

18.11.2019 19:23

Slucajno sam zdravstveni radnik oko 33 godine. Covjek koji je naprasno izgubio obadvije noge ima pravo i da je nervozan, a pogotovo kad vidi oko sebe ko i kako ovo za sta mnogi dadose zivote vodi i u kom pravcu to sve ide, nek nam je sam bog na pomoci. U tekstu ako sam dobro procitao spominje se i to da je sacinjen policijski zapisnik sto opet daje posebnu dimenziju ovom slucaju. Ocito je kod nas totalno poremecen sistem vrijednosti.