Neobični luksuzni hotel "GITARA"! (video)

Jedinstveni luksuzni hotel u obliku džinovske rok gitare odnosno "hotel gitara" kakvu bi poželeo i legendarni gitarista Led Cepelina Džimi Pejdž, otvoren je na Floridi i još je jedna arhitektonska građevina u svetu koja privlači pažnju neobičnim izgledom,poput onih u obliku korpe, kruzera, životinja, konzervi, slika. . .

Zanimljivosti 16.11.2019 | 22:00
Neobični luksuzni hotel "GITARA"! (video)
Hotel za koga kažu da je neverovatan, drugačiji, uzbudljiv, zabavan, da obogaćuje pop kulturu, deo je velikog projekta kompanije "Hard Rok". Svaku veče, na "fasadi" gitare, uz živopisnu muziku odgirava se i spektakularni gitar light show!

Dizajniran kao dve gitare naslonjene jedna na drugu, visine oko 140 metara, pravi je spektakl za sve koji ga ugledaju. Ima 35 spratova, 638 luksuzno opremljenih apartmana i soba, bazene, lagunu kao i Rok spa od 3.900 kvadrata jer se ceo hotelski kompleks nalazi na milju od plaže u Holivudu, mestašca nedaleko od Majamija i Fort Lauderdale.


Hotel, u kome se i nebo ogleda, ima i veliki kazino, sa 3.000 slot aparata, 193 stola za igranje i poker salu sa 46 stolova, koncertnu dvoranu sa 7.000 mesta, mnoštvo trgovina i pozorišnih dvorana.

U hotelu, podignutom na zemlji koja pripada Seminola Indijancima, postoje i velike prostorije za sastanke, kao i 19 restorana i 20 barova za najrazličitije ukuse.

Hotelu je pridodat naziv Seminole jedinih Indijanaca na tlu SAD koji nikada u istoriji zvanično nisu kapitulirali. Američka vlada im je priznala suverenitet nad plemenskom teritorijom. Pa je tako puni naziv "Guitar Hotel Seminole Hard Rock Hotel"

Projekat izgradnje hotela gitare vredan 1.5 milijarde dolara, zajedno sa novcem za koncerte koji će dodatno u kompeks koji se prepoznaje iz aviona, privlačiti turiste iz svih delova sveta.



Izvor:Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar