Lažni policajac pomogao pravim policajcima pa na kraju uhapšen!

Amerikanac David Adams iz Severne Karoline pridružio se policijskoj poteri, ali je kasnije uhapšen zbog lažnog predstavljanja.

Zanimljivosti 15.11.2019 | 18:00
Lažni policajac pomogao pravim policajcima pa na kraju uhapšen!
U noći 5. oktobra na ulicama grada Wilsona, policija je dobila neočekivanu pomoć tokom jurnjave automobila koji je jurio velikom brzinom kroz grad. Oko 11 sati uveče policjaci su zaustavili su automobil u potrazi za osumnjičenim za ubistvo, ali kada su se približili vozilu, vozač je pobegao.

Policajci su potom krenuli u poteru i sledili automobil osumnjičenog, ali se na oko 2 kilometra dogodilo nešto zaista neobično. Crni Ford Taurus sa plavim rotajskim svetlom je prošao pored patrolnog policijskog automobila, uleteo ispred automobila osumnjičenog i usporio, prisiljavajući automobil da se zaustavi.

Prikovan između Ford Taurusa i patrolnog automobila, osumnjičeni nije imao drugog izbora nego da stane.

Međutim, prije nego što je policija shvatila što se događa, muškarac u "policjskom automobilu" , kasnije identifikovan kao 30-godišnji David Adams, izašao je iz automobila i uperio pištolj u petoricu muškaraca u sumnjivom vozilu koje je zaustavio te naredio im da izađu, a onda je lisicama na rukama i pretražio vozača.

Pravi policjaci koji su jurili auto nisu bili sigurni šta će policajac u automobilu, u jednom trenutku postali su nesigurni da je Adams i sam policajac i zamolili ga da prestane da radi to i prepuste njima- Međutim, on je kako se navodi napustio mesto događaja pre nego što su imali priliku da porazgovaraju s njim pravi policjaci

Policija je kasnije sprovela proveru u vazi Davida Adamsa i saznala da on nije "zakleti službenik za provođenje zakona". Tako je lažni policajac Adams je dobio nalog za hapšenje i optužen je za lažno predstavljanje službenika za provođenje zakona. Te je dobio kaznu u iznosu od 1500 dolara.

Izvor:Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar