Optužnica protiv radnika Vlade Brčko distrikta

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH  podiglo je optužnicu protiv više službenika Odjela za javni registar Vlade Brčko dostrolta zbog sumnje da su naplaćivanjem manjih katastarskih naknada od propisanih počinili krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.  

Republika Srpska 14.11.2019 | 09:39
Optužnica protiv radnika Vlade Brčko distrikta
Ukupno šestoro referenata za katastar optuženo je da su pogodujući strankama usluge katastra naplaćivali ispod važećih tarifa pribavljajući im tako imovinsku korist na štetu budžeta Brčko distrikta BiH.

Tužilaštvo je podiglo odvojene optužnice protiv M.Č., Ž.J., V.M., E.Z., I.T. i Š.J., kojima ih tereti za zloupotrebe u službi tokom 2013. i 2014. godine. 

Oni su optuženi da nisu postupali u skladu s dužnostima da vode računa o plaćanju naknada za izvršene geodetske usluge, te da su tako građanima, preduzećima i drugim pravnim licima pribavili imovinsku korist u iznosima od stotinu do 2.612 maraka.

Optužnice ih terete za krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlašćenja za koje zaprijećena kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina zatvora.

(Srpskainfo) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

re

14.11.2019 16:52

Gonite te za zloupotrebu položaja što su uzeli 100KM, a one što su uzeli stotine miliona niko ne dira.

ODGOVORITE