PDP: Izmjena Poslovnika korak ka deblokadi

Izmjene Poslovnika o radu Predstavničkog doma parlamenta Bosne i Hercegovine su korak ka deblokadi ovog zakonodavnog tijela, kažu u Partiji demokratskog progresa. Smatraju da će inicijativa, ako dobije podršku, omogućiti izabranim predstavnicima da poslije godinu dana blokade, počnu da rade u parlamentu BiH.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Izmjene poslovnika ni na koji način ne zadiru u ustavnu poziciju Republike Srpske, a cilj je  da se  izabranim predstavnicima koji hoće da rade, to i omogući.

Neprihvatljivo je, kaže Borenović, da za godinu dana nerada, izabrani predstavnici u parlamentu Bosne i Hercegovine primaju veoma visoke plate i koriste sve privilegije kao što su putovanja na konferencije o trošku parlamenta čiji rad onemogućavaju.

Iz PDP-a kažu da su netačne optužbe Nenada Stevandića da se izmjenama poslovnika želi zakočiti rad parlamentarne komisije za izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Borenović kaže da još nije siguran hoće li ovo rješenje dobiti podršku u Predstavničkom domu,  ali da je dovoljan broj poslanika podržao inicijativu da se izmjene poslovnika upute u Predstavnički dom, a među onima koji su potpisali, kako tvrdi, nisu poslanici SDA, HDZ-a i SNSD-a.BN TV

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Slavko

13.11.2019 19:04

Konacno, ko hoce neka radi, a Dodikovima blokirati plate.

Pametnom Jasno

13.11.2019 19:06

Veoma korektan prijedlog SDS i PDP, oni će biti u onim komisijama gdje neće SNSD, imaće više posla, ali nema veze dobra im plata. Ove Košarce i Stevandiće istjerati iz Parlamenta i zamrznuti im plate.

GRADIŠKA

13.11.2019 19:07

Tako i treba Borenoviću, ti i Šarović preuzmite odgovornost.

marko oksan

14.11.2019 15:08

a zašto deblokade parlamenta kad prvo treba da se formira savjet ministara

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.