Šarovićev poziv SNSD-u da rade u interesu Srpske

„Imaćemo istih broj srpskih mjesta u Parlamentu BiH a i SNSD-u će biti ponuđeno da rade u interesu Republike Srpske“ – kazao je Mirko Šarović komentarišući inicijativu za odblokiranje rada Parlamenta BiH.

Republika Srpska 13.11.2019 | 16:47
Šarovićev poziv SNSD-u da rade u interesu Srpske
„Nijedno mjesto neće biti uskraćeno nijednom entitetu niti nijednom narodu. Jedna trećina će uvijek biti za predstavnike srpskog naroda i iz Republike Srpske. Mi mijenjamo samo poslaničke procedure jer su ove sad iskorištene za svojevrsnu blokadu Parlamenta i mi želimo to da odblokiramo.“ – kazao je predsjednik SDS.

Šarović je kazao da inicijativa nije pokrenuta zbog SDS ili PDP već će sve stranke biti ponuđene da popune mjesta u komisijama, prema snazi koju imaju, oni koji su najjači imaće najveći broj pozicija u komisijama, naglasivši da njemu niko ne treba da priča šta je u interesu Republike Srpske ili šta je patriiotski.

„Cilj je da se promoviše rad i da se obezbjede prijeko potrebna sredstva ovoj zemlji a da se prestane sa ovom vrstom manipulacije kojom oni već nekoliko dana uvjere javnost da su u pravu. Izmjenom poslovnika gube se osnovne poluge za zloupotrebe i za blokadu jednog važnog zakonodavnog tijela radi uskostranačkih interesa“ – naglasio je Šarović.

Predsjednik SDS je istakao da je potrebno odblokirati rad Parlamenta jer su važni projekti i obezbjeđena novčana sredstva na čekanju.

„Naš cilj je da Predstavnički dom radi i da odbolikramo preko dvije milijarde KM sredstava, od čega 50% za infrastrukturu, ostatak za zaštitu od poplava, za energetsku efikasnost... Od ukupnog iznosa sredstava 50% pripada Republici Srpskoj“ – kazao je Šarović.

„Evo vidite, juče na sjednici smo izlglasali novih 100 miliona podrške, namjenjenih prije svega za zaštitu od poplava i regulaciju otpadnih voda a najveći dio ide u Republiku Srpsku. To je pravi interes građana, sve ostalo je klasična manipulacija“, dodao je Šarović.

On nagašava da je važno da Parlament radi i bude kompletan.

„To je jedini cilj naše inicijative. Parlament mora da radi u kriznim vremenima i niko ma koliko veliki i jak bio, ne može to da blokira radi svojih interesa. – zaključio je Šarović.



BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Skeptik

13.11.2019 15:48

E jesu se svi sjatili oko kolača kada se dijeli...

ODGOVORITE
Name

Budućnost

13.11.2019 16:28

Ovo je pravi poziv na jedinstvo, kroz rad za Rs, a ne kroz Dodikove šuplje zaključke koje će već sutra svi zaboraviti.

ODGOVORITE
Name

Soko

13.11.2019 16:36

Sarovica cjenim zbog njegove upornosti da promjeni nesto u ovoj prokletoj drzavi,srbin sam i volim republiku srpsku,i dosta sam dao za nju,mnogo vise od onih koji se busaju u prsa, al srbin treba biti i sada i pomoci svom narodu da ostane ovdje, a sarovic to radi i sada.

ODGOVORITE
Name

Sale

13.11.2019 19:06

nisam srbin ali mislim da gos sarovic govori pametno i patriotski za cijelu bih

Name

Jbg

13.11.2019 18:36

Vi odblokirate milione, dodikovi hoštapleri ih potroše, i vuk sit i ovce na broju. Za koga Vi radite.

ODGOVORITE