Makron se rukovao sa praunukom Živojina Mišića

Centralna saveznička proslava Dana primirja u Prvom svetskom ratu održana je danas po tradiciji kod Trijumfalne kapije u Parizu.

Srbija 12.11.2019 | 13:42
Makron se rukovao sa praunukom Živojina Mišića
Među zastavnicima, uz mnogobrojne francuske trobojke, bile su prisutne i zastave nekoliko zemalja saveznika, među kojima i više zastava Srbije. Jednu od njih nosio je i praunuk vojvode Živojina Mišića Đorđe Stojanac, s kojim se pozdravio i razgovarao francuski predsednik Emanuel Makron. Srpski zastavnici su kasnije, svi zajedno, pozvani u Jelisejsku palatu na svečani ručak.

Đorđe Stojanac važi za izuzetno skromnog čoveka, koji ne voli u društvu da ističe da je potomak jednog od najvećih Srba.

- Moja baba Olga je ćerka vojvode Mišića, a moj otac Svetozar je bio oficir kraljeve vojske. Kad je rat počeo prebačen je u Valjevo. Nakon što su nas crveni "oslobodili" otac je streljan, a moju majku Veru su proglasili ženom, a mene i sestru decom državnog neprijatelja - ispričao je svojevremeno potomak slavnog vojskovođe.

Dodao je da nikada nije saznao gde mu je očev grob.

(Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dzoo

12.11.2019 13:44

Znaci Vucic i njegovi su neprijatelji. Ako kontate primirje se sklapa sa neprijateljima zato nisi bio prosle godine u prvom redu svatasli ti!

ODGOVORITE