Počela posebna sjednica NSRS u Banjaluci

Posebna sjednica Narodne skupštine RS na zahtjev vladajuće većine, počela je a u Banjaluci.

Republika Srpska 11.11.2019 | 12:13
Počela posebna sjednica NSRS u Banjaluci
Na predloženom dnevnom redu je samo jedna tačka - Informacija o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava RS.

Zakazivanje posebne sjednice s predloženom tačkom dnevnog reda zatražila je potpisima jedna trećina poslanika iz klubova SNSD, DNS, Socijalistička partija, DEMOS, Ujedinjena Srpske, NDP i dva nezavisna poslanika,  prenosi Fena.  

Pripremljena informacija za poslanike sadrži 50 strana, u kojoj se daje mišljenje vladajućih o prirodi dejtonske strukture BiH, zatim, kako su naveli, neustavnim intervencijama na Ustav BiH koje umanjuju ustavnu važnost entiteta i obaveze institucija RS da stanu u zaštitu vladavine prava i Dejtonskog sporazuma, kao i svega što RS-u po Ustavu i zakonima pripada”.

Sjednici Narodne skupštine prisustvuju predsjednica RS Željka Cvijanović, srpski poslanici i delegati u Parlamentarnoj skupštini BiH, ministri i premijer RS, predsjednici stranaka SNSD, SDS, PDP...

Uvodnu informaciju podnio je šef poslaničkog kluba SNSD-a Igor Žunić, nakon čega o nedejtonskim odlukama poslanicima govorio Milorad Dodik lider SNSD-a, nakon čega se obraća predsjednik SDS Mirko Šarović.



BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Milenko

11.11.2019 11:42

Hajde Mile, proglasi je, onako, bahat si pa ti možemo povjerovat da si čovjek od riječi.

ODGOVORITE
Name

veliko postenje

11.11.2019 11:45

da sami sebe cuju kako lazu ovaj narod nebi nikada stali za onu govornicu ali cast pojedincima

ODGOVORITE
Name

Preshjednik

11.11.2019 11:45

Posebno je kritikovao bh. pravosuđe navodeći da Tužilaštvo BiH i Sud BiH progone privrednike u RS-u. On je kazao da u RS-u nema firme koja ima promet veći od 50 miliona KM dok u FBiH postoji desetak firmi s prometom od blizu milijardu KM.

ODGOVORITE
Name

đakon

11.11.2019 11:45

dodikovci imaju svi ista odijela, kravate i košulje-HTZ, SNSD im nabavio, kao u školi nekad plave kecelje.

ODGOVORITE
Name

sramota

11.11.2019 11:48

treba uzet onu brezovu metlu iz stale i pola parlamenta srbske pomest onom metlom ko balegu u stali cast samo pdp i sds njihovim poslanicima

ODGOVORITE
Name

Nebojsa78

11.11.2019 11:48

Slusam i svojim usima nevjerujem. Stevandic prica o politickom samopostovanju. Ovo je politicki igrokaz, podijelili uloge izmedju sebe. Bespovratno srljamo u propast.

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

11.11.2019 11:56

Svaka čast G. Šarovicu i G. Borenoviću, a podguzne muve djokic i stevandic koji otkupljuju svoju nevinost, istorija ce im suditi. Djokicu podržavaj ti dodika on ce tebe ipak smijeniti sa funkcije predsjednika sp i ministra. Čavić preletac.

ODGOVORITE
Name

Marko

11.11.2019 12:03

Upravo Cavic prica ratne price nakon cetvrt vijeka??? Niti postuju izginule u ratu niti ratne invalide, stalno nas vuku nazad, ratna prica im je pokrice za sve.Treba li da mi gradjani zivimo ili da se mumificiramo???

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

11.11.2019 12:03

Prvo ova dva poslanika nisu nezavisna nego papci u rezervi.

ODGOVORITE