Danas posebna sjednica Narodne skupštine RS

- Narodna skupština Republike Srpske danas će na posebnoj sjednici razmatrati Informaciju o neustavnoj transformaciji dejtonske BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske.

Republika Srpska 11.11.2019 | 08:16
Danas posebna sjednica Narodne skupštine RS
Sedma posebna sjednica, na čijem je dnevnom redu samo jedna tačka, najavljeno je na sajtu Narodne skupštine.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je ranije da očekuje da će na posebnoj sjednici parlamenta biti usvojeni zaključci čiji će cilj biti prevalizaženje krize u funkcionisanju vlasti na nivou BiH.

Čubrilović je rekao da očekuje da poslanici, čije stranke imaju sjedište u Republici Srpskoj, ostave po strani stranačke razlike i da u duhu sabornosti i sloge dođu do zaključaka kojim će biti obavezani poslanici, organi vlasti u Srpskoj i njeni predstavnici na nivou BiH.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je očekivanje da će svi poslanici na posebnoj sjednici Narodne Skupštine pokazati dovoljno političkog jedinstva o stvarima strateški važnim za Srpsku.

"Očekujem od svih parlamentranih političkih partija u Republici Srpskoj da pokažu odgovornost prema Dejtonskom sporazumu, dejtonskoj poziciji Republike Srpske i da svi žele da brane tu njenu poziciju", rekla je Cvijanovićeva.

Šef Кluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Igor Žunić rekao je da će se na posebnoj sjednici obratiti predstavnik vladajuće većine u Skupštini, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predstavnici političkih partija.

Žunić je objasnio da je informacija, koja će biti razmatrana na prijedlog skupštinske većine, pregled kontinuiteta planiranog oduzimanja nadležnosti Srpske i izrazio nadu da će to prepoznati svi poslanici i donijeti zajednički adekvatne zaključke u interesu Srpske.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da će SDS dati doprinos na posebnoj sjednici Narodne skupštine, a da će neke odluke donijeti na samom zasjedanju.

On je najavio da će biti na sjednici u Banjaluci kao lider stranke i iznijeti svoje viđenje o predviđenoj temi.

Odgovor na uvodnu informaciju koja će se naći na dnevnom redu posebne sjednice najavio je i PDP.

Sjednica je zakazana u 11.00 časova. 

(Srna)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Rale

11.11.2019 07:39

Ovo se radi da opziciu okrive za izdaju i podanistvo sarajevu. U sarajevo niko iz opozicije nesmije ici jer misle da je sve rezervisano njima kao u RS.

ODGOVORITE
Name

SALE SLOVENAC

11.11.2019 08:25

MA TREBA REFERENDUM RASPISATI , SRPSKA JE OMCA OKO VRATA GRADJANIMA BIH

Name

Op

11.11.2019 08:53

Oni su sve izdali...

Name

Borac

11.11.2019 07:50

Cirkus.neka prave skuptinu za deponiju nuklearnog otpada.to Dodiku nije vitalni nacionalni interes.bitni mu je Peljeski most. Ljudi moji unistava nas i raseljeva sistematskim.sad mu i Četnici smetaju a Jasenovacku grsdju je dao Hrvatskoj. Dodik radi za RH i Vatikan da unisti RS

ODGOVORITE
Name

Re

11.11.2019 08:02

Pa on je već toliko uništio da ne znam ko će i da li se može izvuci. U RS je bezvlašće na sceni. Ni sam MD nema kontrolu nad RS pa mu je potrebna zavjesa poput ove da se malo izdigne. Njegovo vrijeme je isteklo. Samo niko mu nije javio ili se pravi da nezna ? Da je on kaubojima toliko važan oni bi skinuli za sat vremena .

Name

ČETNICI I PARTIZANI

11.11.2019 07:50

HOĆE I OVI SAD O ČETNICIMA I PARTIZANIMA.

ODGOVORITE
Name

Kolektivna neodgovornost?

11.11.2019 07:55

Nadam se da ce se postovati odluke "senata".

ODGOVORITE
Name

Realno

11.11.2019 08:10

Ovo što Dodik preko SNSD-a radi se zove kockanje sa budućnošću RS-a. Postoji šansa da se vojno RS odvoji, ali je ista toliko mala da je to bukvalno zanemarivo, a druga solucija je ukidanje RS-a jer ovakvim radnjama i onim iz prošlosti pokazuju koliko misle o Dejtonskom mirovnom sporazumu i koliko lično isti poštuju. Nemojte zaboraviti da je Parlament Republike BiH izglasao i usvojio, pa i objavio u službenom glasniku, da u slučaju da se ne poštuje Dejtonski mirovni sporazum, da se isti može raskinuti i vratiti se Ustavu Republike BiH koja je međunarodno priznata prije Dejtona u današnjim granicama. Dodik ide prema ovome i za to će dobiti zlatnog ljiljana...

ODGOVORITE
Name

MGO

11.11.2019 08:14

Ovo je idealna prilika za Draskov i Vukanovicev sou,oni vjerovatno i ne znaju sta je tema sjednice i po obicaju ce lupati gluposti.

ODGOVORITE
Name

Banja Lula

12.11.2019 09:56

MGO,koji si ti GLUPKO...TJ PRAVI GLUPAN..TO STO TI TVOJI VLADAJUCI HOCE TO ZA DRZAVU BIH UOPSTE NIJE RELEVANTNO..TJ ENTITETSKE SKUPSTINE NA TO NEMAJU PRAVO..TAKO PISE U DEJTONSKOM SPORAZUMU...A STO TI I TVOJI TAKO TO MISLITE PA VI SE ODVOJITE I PROGLASITE NEZAVISNOST..PA NI VUCIC NE BI PRIZNAO JER BI SRBIJA DOBILA TAKVE SANKCIJE DA JE ONDA SE NE BI OPORAVILA MAREDNIH 100GODINA... ..

Name

ruralni bajo

11.11.2019 08:21

Još jedan bal vampira, cirkus kojem se cijeli svijet smije

ODGOVORITE
Name

рибар

11.11.2019 08:41

Прочитајте на Фронталу РС јучашње саопштење за јавност ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, односно, прочитајте шта мисле ЗЕЛЕНИ о овој зајебанцији народа и покушају стављања опозиције под контролу, те шта као неукаљана и национално супер одговорна национална прича предлажу ЗЕЛЕНИ и Лазаревић.

ODGOVORITE
Name

Ранко Требиње

11.11.2019 08:57

Таминџија ( због незаслужене повеље Невесиња) и Додик ( због изјава о четницима а и пуно осталог) су на..бали.

ODGOVORITE