Nema kupca: “Šećerana” ide na novu licitaciju za 9,5 miliona maraka

Skupština povjerilaca bijeljinske “Šećerane” odlučila je danas da bude raspisan novi oglas za prodaju te Fabrike šećera s početnom cijenom od 9,5 miliona KM. Ako ne bude kupaca cijena “Šećerane” padaće svakih 15 dana za 500. 000 KM.

Republika Srpska 08.11.2019 | 17:12
Nema kupca: “Šećerana” ide na novu licitaciju za 9,5 miliona maraka
Skupština je odredila da cijena “Šećerane”, ako ne bude kupaca, pada do sedam miliona KM, nakon čega će ponovo odlučivati o daljem postupanju.

Prethodno je Skupština odbila „Pavgord“ koji je ponudio pet miliona maraka za kupovinu „Šećerane“, dok je pismo namjere bankara iz Kine Dragana Guru Đuragina, koji je naveo da je spreman da plati sedam miliona KM, ocijenila neozbiljnim.

Višesatna sjednica Skupštine povjerilaca protekla je u prilično naelektrisanoj, svađalačkoj atmosferi, u kojoj su izneseni oprečni stavovi o tome da li treba ili ne glasati o pismu namjere zainteresovanog kupca iz Kine, koji nije uplatio depozit, kako je zakonom i predviđeno.

Stečajni upravnik “Šećerane” Nebojša Matić izjavio je da je Đuragin u zadnjoj prepisci naveo da je i dalje zainteresovan za kupovinu Fabrike šećera, ali da trenutno nema finansijska sredstva za kupovinu, te da ne zna kada može uplatiti traženi depozit.

Prisutni povjerioci su istakli da je Đuraginova ponuda od sedam miliona KM bila previše lijepa, da bi bila istinita. Neki od njih su naveli da Đuragin, izgleda, samo traži medijsku pažnju, te da se predstavio kao neozbiljan kupac.

Predsjendnik Odbora povjerilaca Vojislav Nikolić predložio je da se Skupština povjerilaca prekine i nastavi krajem novembra ili početkom decembra, te da se još jednom porazgovara sa oba zainteresovana kupca.

„Tačno je da je „Pavgord“ dao rok do 10. novembra za izjašnjenje, ali nikome neće pasti kruna sa glave, ukoliko je riječ o ozbiljnim namjerama i ozbiljnim investitorima. Dobro bi bilo da stupimo s njima u komunikaciju i da još jednom provjerimo njihove zadnje namjere“, istakao je Nikolić.

Na kraju je ipak usvojeno da se prodaja nastavi sa predloženom cijenom od 9,5 miliona KM, te da se ubrza postupak prodaje oglašavanjem na svakih 15 dana sa cijenom manjom za 500.000 KM od početne.



(BN/Capital)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Xx

08.11.2019 16:27

Sta rade sve zivo prodase dabogda se opametili

ODGOVORITE
Name

Nejasno

08.11.2019 16:55

Šta rade sa ovom šećeranom, ovo nije normalno??? Neko će je vjerovatno uzeti, ali kad se totalno obezvrijedi, a radnici će na kraju dobiti šarenu lažu.

ODGOVORITE
Name

Galeb

09.11.2019 04:59

Nece Niko seceranu kupit taj Novac je oplackan. Otet od naroda Prljav Mazda I krvav uklet stim novcem je secerana gradena kriminalci su Mislili Zaraditi na prodaji Ali visa sila I svako normalan vidi Sa kime ima posla ,I svi bjeze is zla I ukletosti Ona mora da da se raspadne sama is sebe jer je ukleta kako je postala tako ce I nestati a vi kriminalci cete ostati bijednici sa rudonjom na celu I micom micicem

ODGOVORITE