Selektor saopštio spisak Srbije za kvalifikacije

Selektor A reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković saopštio je imena igrača za kvalifikacione duele protiv Luksemburga (14. novembar – 20. 45) i Ukrajine (17. novembar – 15. 00) na stadionu „Rajko Mitić“.

Fudbal 08.11.2019 | 14:51
Selektor saopštio spisak Srbije za kvalifikacije
Još jednom na spisku pozvanih "orlova" nema Luke Jovića, ali je tu jedan zaboravljeni napadač. U pitanju je nekadašnji igrač Crvene zvezde Đorđe Despotović koji trenutno nastupa za Orenburg, koji je pomalo zaboravljen u našoj javnosti. On do sada nije nosio dres reprezentacije i jedini je debitant na spisku.
 
Jović je zbog povrede napustio prethodni meč sa Luksemburgom, a onda je Tumbaković odlučio da ga ne pozove na sledeće okupljanje. Odlučio je da pri tom stavu ostane i ovog okupljanja.

Uz njega za mesto u napadu se bore još i Milan Pavkov, koji se povredio na meču Crvene zvezde i Totenhema, te Aleksandar Mitrović, igrač meseca u Čempionšipu, i Andrija Pavlović.

Vezni red je pretrpeo promene jer nema Aleksandra Kataija, ali je pozvan Filip Đuričić koji igra sjajno u Sasuolu ove sezone. Vratio je mesto startera i postigao dva pogotka u Seriji A.

U odbrani je zanimljivo da se može sastaviti čitava odbrana smo od igrača iz redova večitih rivala.

Desnog beka bi mogao da pokriva Marko Gobeljić, jednog štopera Nemanja Milunović koji bi bio u paru sa Nemanjom Miletićem, dok bi levo špartao Milan Rodić. Ovaj scenario je malo verovatan, ali uvek postoji kao mogućnost.

Okupljanje najboljeg nacionalnog tima je u ponedeljak 11.novembra, kada će selektor Ljubiša Tumbaković biti na raspolaganju predstavnicima medija.

Evo kompletnog spiska:       

GOLMANI: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Rems), Emil Rockov (Vojvodina).

DEFANZIVCI: Nemanja Miletić (Partizan), Marko Gobeljić (Crvena zvezda), Nikola Milenković (Fjorentina), Nikola Maksimović (Napoli), Uroš Spajić (Krasnodar), Nemanja Milunović (Crvena zvezda), Aleksandar Kolarov (Roma), Milan Rodić (Crvena zvezda), Filip Mladenović (Lehija).

VEZNI RED: Luka Milivojević (Kristal Palas), Saša Lukić (Torino), Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Radonjić (Marselj), Dušan Tadić (Ajaks), Adem Ljajić (Bešiktaš), Sergej Milinković Savić (Lacio), Filip Đuričić (Sasuolo), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Filip Kostić (Ajntraht).

NAPADAČI: Aleksandar Mitrović (Fulam), Milan Pavkov (Crvena zvezda), Andrija Pavlović (APOEL), Đorđe Despotović (Orenburg).

(Blic)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ovo

09.11.2019 10:11

nije pravi selektor Srbije. Ovo je PINOKIO sto slusa Fs.

ODGOVORITE
Name

Da

12.11.2019 05:27

trener za smijanje

Name

Neko Iza Kulisa...

11.11.2019 09:30

Ha-ha-ha, kako je ovo providno urađeno. Despotović je htio igrati za BiH reprezentacije jer ima korene po majci u Bosni i Hercegovini, pa onda da bi ga zeznuli preko menadžera lobiraju da se on pozove u reprezentaciju Srbije da ne bi kasnije mogao igrati za BiH. Originalno nema šta, videćemo hoće li ga opet pozivati posle prvog nastupa...

ODGOVORITE