Mladen Krstajić o pritiscima SA na FSBiH

Vrši se pritisak na FSBiH, i delegiranje sudija što svakako izlazi iz svih zakonski i sportskih okvira.

Fudbal 08.11.2019 | 13:21
Mladen Krstajić o pritiscima SA na FSBiH
Kako se bliži kraj prvog dijela sezone u BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine, tenzije su sve veće.

Nakon protekle burne sportske sedmice koja je u prvi plan stavila suđenje na utakmici između Radnika i Borca, te tekstova po medijima, portalim iza kojih FK Radnik nema nikakvih dodirnih tačaka, oglasio se predsjednik Mladen Krstajić, koji je kategorično odbacio sve insinuacije koje se tiču sudijske organizacije Fudbalskog saveza BiH i prijateljskog odnosa sa FK Borac.

Krstajić je u svom izlaganju, između ostalog, komentarisao i zahtjev FK Sarajevo, koji je tražio da Elvis Mujić ne sudi sutrašnju utakmicu Radnik - Sarajevo.

- Radnik je u posljednjih pet godina odkako je nova Uprava na čelu, izrastao u jedan reskektabilan klub koji stoji na zdravim nogama. Posljednja utakmica protiv Borca izazvala je dosta polemika po medijima, pogotovo kada je riječ o suđenju arbitra iz Prnjavora Aleksandra Njagomirovića i njegovih pomoćnika, te četvtog arbitra.

Činjenica je da su napravljeni određeni propusti na ovoj utakmici, ali to ne daje za pravo da se narušava naš dobar odnos, prvenstveno tu mislim na FK Borac, i sudijsku organizaciju u FSBiH - poručio je Krstajić, dodavši:

- Prateći medije, vrši se pritisak na FSBiH, i delegiranje sudija što svakako izlazi iz svih zakonski i sportskih okvira. Radnik jeste mali klub, koji je stekao zavidnu reputaciju u posljednjih pet godina, samim tim što je stabilan, i kao takav imao je priliku u dva navrata izaći na evropsku scenu, što dovoljno govori da se u FK Radnik posluje domaćinski.

Zeleni teren je jedino mjerodavan, a sve ostale stvari koje se dešavaju iza leđa su samo špekualcije i nagađanja. Svi klubovi moraju da vjeruju u rad FSBiH, i samo na takav način možemo svi ubirati plodove ove znamenite igre.

(Faktor)

Komentari / 0

Ostavite komentar