Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Real Madrid

Košarkaši Crvene zvezde i madridskog Reala sastaju se večeras u utakmici sedmog kola Evrolige. Meč na terenu beogradske "Štark arene" igra se od 19 časova, a Beograđani najavljuju još jedan spektakl u elitnom takmičenju.

Košarka 07.11.2019 | 08:09
Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Real Madrid
Madriđani, koji su upravo u "Štark areni" 2018. proslavili titulu prvaka Evrope, u Beograd su stigli sa tri pobjede. Zvezda ima trijumf manje i veliki motiv da pred svojim navijačima odigra dobro protiv velikog rivala.

"Dobro znamo šta znači ime Reala - najveći mogući brend i ekipa koja bez obzira na formu uvek ima najviše ciljeve. Izašli su iz težeg perioda pobedom u prošlom kolu Evrolige, ali izuzetno je važno da kontrolišemo utakmicu jer je njihov stil igre dobro poznat - izuzetno brza igra, sa puno šuteva za tri poena. Zato nam je potrebna izuzetna koncentracija kako ne bismo upali u zamku brze košarke", rekao je Andrija Gavrilović, trener Crvene zvezde.

Gavrilović je istakao značaj podrške navijača, a i košarkaš Ognjen Dobrić vjeruje da uz podršku sa tribina Zvezda ima šansu za trijumf.

"Očekuje nas još jedna velika utakmica u 'Areni', protiv kluba za koji se zna šta predstavlja u evropskoj košarci. Ekipa Reala nije pretrpela velike izmene u odnosu na prošlu sezonu, ali i dalje ima veliki kvalitet, igrači se dobro poznaju, uigrani su i igraju izuzetno brzo", rekao je Dobrić i dodao:

"Mi polako hvatamo ritam, zabeležili smo dve izuzetno važne pobede, a utakmica sa Realom je sama po sebi nešto više i još veći izazov. Moramo da odigramo odličnu utakmicu, da se držimo dogovora iz svlačionice, da budemo čvrsti u odbrani, a uz punu 'Arenu' i podršku naših navijača uz ogromnu energiju na terenu i sa tribina verujem da imamo našu šansu."

Večeras će biti igrane još četiri utakmice Evrolige, a među njima je duel Olimpijakosa i Anadolu Efesa. Tim iz Istanbula drugo kolo zaredom igra u Atini, a gostovanje Olimpijakosu dolazi nakon poraza od Panatinaikosa (70:86).

"Još jedan veoma jak protivnik je pred nama. Olimpijakos ima igrače velikog kapaciteta poput Vasilisa Spanulisa, Nikole Milutinova i Jorgosa Printezisa. Moramo da igramo čvrsto ako želimo da pobijedimo Olimpijakos i moramo da imamo dobar šut", rekao je Ergin Ataman, trener Anadolu Efesa.

(Nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar