Takav čovjek bi posvađao i dva oka u glavi

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik oštro je danas kritikovao visokog predstavnika u BiH Valentina Incka i izvještaj koji je juče predstavio pred Savjetom bezbjednosti UN-a.

Bosna i Hercegovina 07.11.2019 | 07:18
Takav čovjek bi posvađao i dva oka u glavi
Između ostalog, osvrnuo se na dio izvještaja u kojem je Incko konstatovao kako su "građanski orijentisana stranka DF i bošnjački SBB takođe u koaliciji na državnom nivou".

"To uopšte nije tačno. To je laž. HDZ BiH ne dozvoljava da DF primiriše koaliciji, a on (Incko) ode i priča kako su oni u koaliciji", kazao je Dodik.

Prema njegovim riječima, visoki predstavnik u kontinuitetu netačno informiše  Savjet bezbjednosti UN-a. 

Osvrnuvši se na dio izvještaja u kojem se navodi da "SDA i HDZ  BiH održavaju svoj dugogodišnji savez, pridružuje im se DF", Dodik je postavio otvoreno pitanje javnosti: "Da li je ovo istina?".

"Pitajte HDZ je li ovo istina! Ni DF neće da bude sa HDZ-om, a visoki predstavnik govori da su oni zajedno. On obmanjuje Savjet bezbjednosti upornim neistinama po mnogim pitanjima u BiH", poručio je Dodik, koji se svim silama trudi dodatno pokvariti odnose između HDZ i SDA.

 Istina je upravo suprotna onom što tvrdi Dodik: nikada tokom brojnih pregovora predstavici HDZ-a nisu problematizovali djelovanje DF-a u koaliciji, baš kao što ni DF nije svoje djelovanje u vlasti uslovljavao eliminisanjem HDZ-a. 

Uostalom, i aktuelno rukovodstvo Parlamenta BiH u kojem, između ostalih, sjedi i lider HDZ-a, Dragan Čović, odnosno njegova desna ruka, Borjana Krišto, izabrano je većinom glasova poslanika i delegata oba doma, a te većine ne bi bilo bez djelovanja DF-a.  

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

A ti nesretniče?

07.11.2019 06:24

Ti bi Dodiče posvađao jedno oko u glavi!!!

ODGOVORITE
Name

realno stanje

07.11.2019 06:40

Ovi Dodikovi navodi su sporedne stvari. Sustinu situacije u BiH je Injko ipak predstavio - da napredka u BiH nema!

ODGOVORITE
Name

Iskreno

07.11.2019 07:28

Sluso sam covjeka sve sto je rekao tacno je.Drzava korumpirana, vodje huckaski nastrojene,prava gradjana nema nigdje,narod bjezi iz zemlje glavom bez obzira ja ga u podpunosti podrzavam a ovi nasi nek kazu da nije tako.Reko je da su svatri nosioca vlasti ista i nas Snsd i njihovi u federaciji Hdz I SDA

ODGOVORITE
Name

BL

07.11.2019 07:38

Sve dok se rudonja ne istjera iz politike,Bosni nema napretka.

ODGOVORITE
Name

reBL

07.11.2019 21:53

Sve dok ti nižeš takve bisere na ovom portalu, nama nema sreće, pametnice naša....

ODGOVORITE