Za primanja mita optužen pukovnik Oružanih snaga

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv pukovnika Oružanih snaga BiH, Ramiza Mićivode (50) iz Goražda zbog zlouporabe položaja ili ovlaštenja.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


U optužnici se navodi da je Mićivoda, koji je zadužen za civilno-vojnu saradnju u brigadi taktičke podrške u kasarni Rajlovac, zloupotrijebio svoj službeni položaj, kako bi sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist.

On se, naime, tereti da je zahtijevao i dobio novac od osoba koje se bave poljoprivredom i koriste zemljište u blizini kasarne Rajlovac, kako bi im dopustio da koriste zemljište u vlasništvu Oružanih snaga BiH, za čije izdavanje i naplaćivanje nije ovlašten. 

Prema navodima optužnice, Mićivoda se sastajao sa farmerima i zahtijevao novac, te je u dva navrata od njih na dogovorenom mjestu preuzeo novac.

Koliko novca je tačno uzeo iz Tužilaštva BiH nije saopšteno.

(Srpskainfo)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

@rere pejina unuka

06.11.2019 12:13

Kazna je 3% od plate dva mjeseca i smanjenoocjena vladanja na 4..Lova ostaje idemo dalje.

Dobice

06.11.2019 17:47

Cetvorku iz vladanja!

Rus

06.11.2019 18:13

E jes to nesta novo.

Aco

07.11.2019 01:18

Ee nista novo,a sta je sa onima oficirima i podoficirima sto su zaduzeni za odrzavanje vozila eee koje se tu tek pare uzimaju.

Pa

07.11.2019 06:48

napolje. Neka vrati novac pa kazna pa noga sa duznodti. Sledeci imaju da se ponasaju prikladno zakonu. Ali u BiH, ide to obrnuto. Jos ce ga nagradit itd. Vlast, drzave ustanove bi mogle mnoge stvari odkriti, ali ajde neka narod nista ne sazna. I kada se mogo odkrije, prave se ludi da nista ne znaju.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.