S. Makedonija za nekoliko mjeseci u NATO savezu

- Sjeverna Makedonija će postati članica NATO-a za nekoliko mjeseci, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Region 05.11.2019 | 22:07
S. Makedonija za nekoliko mjeseci u NATO savezu
On je u izjavi za ukrajinsku televiziju "Jedan plus jedan" podsjetio da se Crna Gora pridružila Alijansi prije dvije godine i da su se sve zemlje saveznice saglasile da će Ukrajina postati članica NATO-a.

"Vidjeli smo to ranije, nakon pada Berlinskog zida. Poljska i baltičke zemlje – niko nije mogao ni da sanja da može biti u NATO-u", napomenuo je Stoltenberg.

Stoltenberg je obećao da će pomoći Кijevu da ojača reforme i da modernizuje društvo, kako bi Ukrajina postala zemlja koja se može pridružiti NATO-u.

Na pitanje novinara da li će NATO Ukrajinu ostaviti u "sivoj zoni" između Rusije i Evrope, Stoltenberg je rekao da je Кijev jedan od 40 partnera Alijanse.

"Partnerstvo je za pojedine zemlje prvi korak ka članstvu, ali je ono privremena veza sa Alijansom. Treba razumjeti da je veliki put između nepostojanja veza i punog članstva", naglasio je Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO-a dodao je da je za puno članstvo Ukrajine neophodno razmisliti o tome šta Alijansa može da učini za tu zemlju.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Joja

05.11.2019 21:20

skuplja nato s koca i konopca , kurtu i murtu ... e srbi nece ..

ODGOVORITE
Name

Pravda

05.11.2019 21:23

Crnu Goru su preko noći uveli u NATO pa i Makedoniju če a zatim I Bosnu namjerno da ostave Srbiju samu nažalost mnogi nerazumiju da je NATO i najbolje za sve a mi idemo ka Zapadu ne Istoku

ODGOVORITE
Name

izraelac

05.11.2019 21:24

oćemo u nato al nato je garant propadanja porodičnih vrijednosti.. više je izreklamiran kao ekonomski rast il kapitalistički štit. u suštini totalno bezdušna tvorevina puna napetosti kojoj opada populacija.. ko uđe u nato uništi natalitet, što znači da smo spremni.. spremni smo baja

ODGOVORITE
Name

kupace gace

06.11.2019 06:38

Jedini garant svih vrsta propadanja i nestanka Srba sa ovih prostora je Milorad Ddodik.