Ko će sjesti u ovu direktorsku fotelju?

Jelena Trninić Milićević, portparolka Narodnog pozorišta RS najozbiljniji je kandidat za novog direktora ove ustanove.

Republika Srpska 05.11.2019 | 19:14
Ko će sjesti u ovu direktorsku fotelju?
Nenad Novaković aktuleni je direktor Narodnog pozorišta, ali mu mandat ističe polovinom decembra. On je bio direktor ove ustanove dva mandata.

U izjavi za portal BUKA Novakovć je rekao da treba sačekati da se raspiše konkurs, a onda će se u "kući" ocijeniti šta će se raditi u pozorištu.

"Dok nema konkursa, nemamo šta da pričamo. Kad se raspiše konkurs, onda ćemo procijenti sa zaposlenima u pozorištu i upravnim odborom da vidimo šta je najbolje za pozorište. Odluka ni jednog trenutka nije na meni, već su to procjene kolektiva i upravnog odbora. Sve drugo ja ne znam i nisam u tim šemama", rekao je za BUKU Novaković.

Na pitanje da li bi bio spreman da preuzme još jedan mandat u Narodnom pozorištu RS, Novaković nam kaže da, ako bi to bila procjena zaposlenih "da to treba i da se ima jasan projekat u kojem smjeru treba ići", onda bi to prihvatio.

"Ali da radimo samo da bi nešto radili ili da bi neko bio direktor, ja nisam za takve stvari zainteresovan. Nisam tu da bih direktovao. Doživio sam sve svoje snove i sve svoje potrebe, ne samo u pozorištu, već uopšte. Ako imamo jasan projekat šta hoćemo od institucije i da to bude stav ljudi sa kojima sam ja radio svih ovih godina i upravnog odbora, onda bih ja sve podredio tome. Inače, da ja sada sam dođem i tražim da budem direktor, to nikad ne bih uradio, ni za jedno mjesto, a ne samo za ovo", rekao je Novaković.

Na pitanje o saradnji sa Jelenom Novaković je rekao da nikad ništa loše ne bi rekao o nekom svom bivšem studentu.

Podsjetimo da je u ranijoj izjavi za portal MojaBanjaluka.info Novaković rekao da je jasno da politike tu nešto rade, ali da on u to ne može da "gura nos".

I bez ove izjave je jasno da će politika imati glavnu riječ kada je izbor direktora u pitanju, kao što ima veze i u ranijim imenovanjima ostalih direktora kulturnih institucija u Srpskoj. Podsjećamo da većina direktora kulturnih institucija imaju direktne ili indirektne veze sa vladajućom koalicijom.

Jelena Trninić Milićević studirala je na BLC College, koji je u vlasništvu upravo Nenada Novakovića i na kojem je Novaković jedan od predavača.

Ona nam se nije javljala na pozive. Nazvanično saznajemo da je Jelena blizak prijatelj porodice Milorada Dodika.

Ostaje da sačekamo kraj godine da vidimo ko će biti direktor Narodnog pozorišta RS, jedne od glavnih kulturnih institucija.

(Buka)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Manjaca

05.11.2019 19:00

Ma je l ovo zajebancija: "Jelena Trninić Milićević studirala je na BLC College, koji je u vlasništvu upravo Nenada Novakovića i na kojem je Novaković jedan od predavača." I uz to bliska bizonu iz bakinaca

ODGOVORITE
Name

re

05.11.2019 19:06

Kod burle je uslov moraš biti lopov, da dobiješ bilo gdje fotelju.

ODGOVORITE
Name

Glumac

05.11.2019 19:32

Novaković snažno lobira da bude direktor RTRS, jer je i Milinoviću istekao mandat. Njegova bolesna ambicija je televizija i Milorad je voljan da mu ispuni želju

ODGOVORITE
Name

Uzas

07.11.2019 07:54

Direktor zreba da bude neko iz struke ko voli pozoriste i kulturu a ne NN LICE KOJE NEMA VEZE SA POZORISTEM DOSTA VISE POLITIKE I KADROVA SNSD TRBA DA DODJE NEKO KO SE RAZUMIJE U KULTURU NOVAKOVIC JE TO DOBRO RADIO

ODGOVORITE
Name

Милосав Миле Кнежевић

13.11.2019 13:58

Ненад Новаковић, се као јавни и културни, али и позоришни радник, свима нама, који познајемо и другујемо са културом, показао и доказао у претходним годинама. И то својим радом и знањем, али и организацијом позоришног живота, уздижући га, на највеће постоље. Постоље културног амбасадора не само Бања Луке, већ и целе Републике Српске. А што нам је и даље потребно. Јер мајстор, тренер или селектор, па тако и директор, који знају да раде и воде један колектив и са њим имају добар резултат иза себе, никада се код паметних људи и народа не мењају. Тако да верујем, да ће паметни и разумни људи, а поготово они из позоришног ансамбла о томе јавно рећи. Да аматери и незналице, нису добри, а нити потребни да се нађу на месту, кормилара позоришта. И то месту на којем по ничему, не би смели да се приближе, сем можда по школској дипломи,

ODGOVORITE