Uhapšen zbog prijetnji novinarki

Na području Bratunca pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske uhapsili su muškarca zbog sumnje da je preko društvenih mreže prijetio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i uredniku i novinarima televizije "Hepi" Milomiru Mariću i Jovani Grgurević.

Republika Srpska 05.11.2019 | 11:23
Uhapšen zbog prijetnji novinarki
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske uhapsili su M. M. iz Bratunca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeni promet oružja ili eksplozivnih materija, izjavila je načelnica Odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović.
 
"Postupajući po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, utvrđeno je da je ovo lice na društvenoj mreži Fejsbuk napravilo više objava u kojima je uputio prijetnje predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i uredniku i novinarki televizije 'Hepi' Milomiru Mariću i Jovani Grgurević", istakla je Miljanovićeva, prenosi RTRS.

Prema njenim riječima, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske, u saradnji sa Policijskom upravom Zvornik, pretresli su objekte koje koristi lice lišeno slobode, odakle su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima.

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, dodala je Miljanovićeva.

(RTS)

Komentari / 0

Ostavite komentar