Ivanka Tramp uhvaćena sa Rusima u Hrvatskoj

Američki mediji objavili su dokumente iz istrage koju je bivši šef FBI-ja vodio o Trampovim vezama s Rusima. U njima se navodi kako su Ivanka Tramp i njen suprug 2016. na odmoru u Hrvatskoj bili u 'ruskom' društvu.
 

Svijet 04.11.2019 | 19:43
Ivanka Tramp uhvaćena sa Rusima u Hrvatskoj
Ivanka Tramp, kćer Donalda Trampa, i njen suprug Jared Kushner su 2016. godine, u vrijeme Trampove kampanje za predsjedničke izbore, proveli odmor u Hrvatskoj, javlja Buzzfeed News. Bili su na jahti u društvu Wendi Deng, bivše supruge australskog medijskog magnata Ruperta Murdocha. Fotoreporteri su tada slikali slavni par na luksuznoj jahti i u njihovom šetnjama po Dobrovniku, Splitu, Hvaru...

Međutim, prema dokumentima koji su sad 'iscurili' u medijima, a koje je prikupio Robert Mueller, bivši šef FBI-ja istražujući Trumpove navodne veze s Rusima u kampanji, Ivanka i Jared su tada u Hrvatskoj bili i u društvu neimenovanog ruskog oligarha te također neimenovane ruske djevojke.

Dokumenti, uključujući 274 stranice bilješki s intervjua Muellerova tima, emailove i druge dokumente povezane s istragom, objavljeni su u subotu. Prema Muellerovim bilješkama, bivši glavni strateg Bijele kuće Steve Bannon postavljao je mnogo pitanja o tom godišnjem odmoru i smatrao ga sumnjivim. Kako je u knjizi 'Strah' opisao Bob Woodward, novinar koji je razotkrio aferu Watergate, Bannona je razljutila činjenica da je Trumpov zet na odmoru usred kampanje.

- Gdje je, kvragu, Jared? Moram razgovarati s njim i Ivankom - raspitivao se Bannon tada po uredu. Tad su ga informirali da se oni nalaze u Hrvatskoj.

Bannon je, nakon uspješne kampanje, postao savjetnik Donalda Trampa, no njihova ljubav je pukla. Bannon je kasnije FBI-jevim istražiteljima rekao kako su Jared i Ivanka bili u ruskom društvu. Mailovi koje je Bannon ramijenio s neimenovanim ljudima 2017. godine pokazuju kako je informaciju o Jaredovom druženju s Rusom namjeravao iskoristiti protiv Jareda.



- To je samo jedan od pokušaja da se izbori u Americi povežu ponovno s ruskim utjecajem na njih. Ali, to, što se tiče nas, nema veze s vezom - rekao nam je sugovornik blizak ruskom veleposlanstvu u Zagrebu.

Inače, o kojem je misterioznom oligarhu iz priče riječ ne navodi se u dokumentima. No oni s boljim pamćenjem sjetit će se 2017. godine i napisa da je Ivanka Trump s obitelji plovila Hrvatskom istodobno kad je na svojoj novoj jahti plovio ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev. Za njega se, pak, govorilo da je Putinov kurir, odan čovjek ruskog vječnog cara. Jesu li se jahte ruskog oligarha i Trumpove kćeri našle na Jadranu, Muellerovi dokumenti zasad ne otkrivaju.
 
(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Skeptik

04.11.2019 19:33

A šta je to čudno što se neko, ko se zove IVANKA, druži sa RUSIMA.

ODGOVORITE
Name

glupost

04.11.2019 19:34

ovi Amerikanci su presli svaku mjeru. Valjda je normalno da se ljudi druze .

ODGOVORITE
Name

Bosnjak

04.11.2019 20:40

Amerika ima sredjenu politiku i oni ce sve uraditi da zastite svoju drzavu.

Name

Ok

05.11.2019 08:49

Od koga covjece !!! Od obicnih gradjana.