Rađen tražio presudu od pet hiljada maraka

Suđenje po tužbi Đorđa Rađena za klevetu protiv Davora Dragičevića završeno je danas u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Republika Srpska 04.11.2019 | 15:27
Rađen tražio presudu od pet hiljada maraka
Nakon što je završeno ispitivanje svjedoka, advokati sa obje strane su u elektronskoj formi predali završne riječi.

Rađen je tužio Dragičevića i traži odštetu od 5.000 maraka. Tužbu je Rađen podnio zbog izjava Davora Dragičevića da je on umiješan u ubistvo njegovog sina Davida.

Đorđe Rađen je inače vlasnik kuće koja je, navodno, opljačkana kobne večeri kada je David Dragičević nestao.

Na konferenciji za novinare policija je za ovu krađu osumnjičila Davida i rekli su da su nakon pronalaska njegovog tijela u rijeci Vrbanja, u džepovima našli predmete koje potiču iz ove kuće.

Na današnjem ročištu saslušan je Ismet Katana, policijski službenik MUP-a Kantona Sarajevo, a koji je obavio poligrafsko testiranje Rađena tokom istrage ovog slučaja.

Katana je istakao da je navedene radnje obavio na zamolnicu ovlašćenog organa iz Banjaluke i da je neka poligrafska testiranja radio prije nego što je Okružno tužilaštvo Banjaluka slučaj okarakterisalo kao ubistvo, ali i nakon kvalifikacije djela.

On je na početku svjedočenja predao dopis banjalučkog Tužilaštva, u kojem se ističe da je kao vještak, koji je postupao u istrazi, dužan da čuva podatke koji su službena tajna, te da može govoriti samo o tome koga je podvrgao poligrafskom testiranju. 

– Jedno od poligrafisanih bio je Đorđe Rađen. Poligrafisan je u prostorijama tužilaštva, a ne znam na koji način je doveden, jer ja to ne pitam. Metoda je bila na dobrovoljnoj osnovi. On je to prihvatio, potpisao i ja sam obavio šta je trebalo – istakao je Katana, odgovarajući na pitanje advokata Dragana Tolimira, punomoćnika Davora Dragičevića.

Tolimir je upitao Katanu i da li se Rađen žalio na način postupanja, na šta je on odgovorio da njemu nije.

Advokat Tolimir je u svojoj završnoj riječi danas rekao da je evidentno da je Rađen pred sudom iznosio neistine.

– Prilikom saslušanja je izjavio da je zlostavljan od lica koje ga je poligrafisalo, a vještak nedvosmisleno navodi da je dobrovoljno pristupio i da nije imao nikakvih primjedbi, a nije opovrgavao ni rezultate testa – rekao je Tolimir.

On je ocijenio i da je Rađen i u drugim dijelovima svog iskaza iznio neistine i brojne kontradiktornosti.

Advokat Dragan Stupar, koji zastupa Đorđa Rađena, rekao je da je kleveta na njegov račun nastavljena i poslije zaključenja pripremnog ročišta, kvalifikacijama da je “ubica”, te da ne stoji tvrdnja da su takve kvalifikacije iznesene u stanju “mentalne rastrojenosti”.

(Srpskainfo)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

giorgios

04.11.2019 14:30

radjene ne puši travu prije ročišta

ODGOVORITE
Name

Skeptik

04.11.2019 15:36

Rađen nije umiješan u ubistvo već u njegovo zataškavanje...

Name

Pitanje

04.11.2019 15:48

Odakle Radjenu pare za advokata? Ne rade oni nista za dzabe. Dakle, ima se, moze se. Samo bahato.

Name

Igipop

04.11.2019 16:38

@ re pitanje, rade advokati i pro bono, pogotovo u ovakvim sigurnim slucajevima a plus se reklamira u javnosti.

Name

Laus

04.11.2019 14:32

Pa taj treba da ide u zatvor...jerje dokazano da ubijeni Dragicevic nije bio u toj kuci te kobne veceri..... Cuj on trazi 5000km...jesmo dotakli dno dna...pa u svakoj drzavi normalnoj on bi bio prvoosumjeceni poato je lagao...svasta..

ODGOVORITE
Name

Sva naopako

04.11.2019 14:37

Umjesto da je osuđen za lažno prijavljivanje krivičnog djela i sumnjičenje Davida za nešto što se nije ni dogodilo, Rađen optužuje vještaka za maltretiranje na poligrafu i poslije tuži Dragičevića. Zašto ? Zato što sistem štiti ološe i kriminalce

ODGOVORITE
Name

v

04.11.2019 14:38

FUUUUJ, Rađen ima obraza da izađe na ulicu...

ODGOVORITE
Name

XL

04.11.2019 14:47

Rađene stidi se zemlje po kojoj hodaš! Imaš li svoju dijecu i kakav si ti čovjek

ODGOVORITE
Name

anonimus

04.11.2019 14:54

Tužilac Lepir je jasno rekao nekoliko puta ljudima iz grupe PzD koji su bili na razgovoru kod njega - Rađen zna sve. On je ključ. I? Rađen i dalje na slobodi. Lepir ne smije od Lukača ništa da uradi. Vrećo je igrač MUP-a, tj. Lukača.

ODGOVORITE
Name

Zatvor

04.11.2019 15:10

Radjena treba strpati u bajbukanu, da malo razmisli kako je nepravedno optuzio Davida za pljacku kuce. Pa ga dobro pritisnuti da kaze ko je podmetnuo stvari u Davidove dzepove i po cijem nalogu. Cuj on trazi jos 5000 hiljadarki zbog ovog fingiranja. PRAVDA CE DOCI KAD-TAD ALI CE DOCI!!!!

ODGOVORITE
Name

Neko sa strane

04.11.2019 15:40

Ovo meni lici kada lopov kaze drte lopova

Name

Sudija

04.11.2019 15:44

Dolijaces ti Radjene,sve se zna,,,Boze dragi ja nebi tvoje noci .....

ODGOVORITE
Name

Doboj

04.11.2019 16:19

A kako sud uopšte može bilo šta raditi po tom predmetu? Valjda se prvo mora završiti istraga vezana za ubistvo Davida Dragičevića da bi se moglo presuditi da li je kleveta ili istina. Sve je bilo jasno prvoga dana na famoznoj konferenciji za medije povodom tog slučaja. Republiko, vuče te ova bagra u krvavo blato. Daj Bože, da uopšte opstaneš sa ovakvima kakvi te vode

ODGOVORITE
Name

Борис

04.11.2019 16:25

Причати је лако, али кад се нађу украдене ствари у туђим џеповима, тај је лопов и не може да се правда, „подметнуто ми". Тако нико никада не би био осуђен...

ODGOVORITE
Name

Anonimus

04.11.2019 17:05

On živi slobodno i radi u tržnom centru kao svaki drugi gradjanin... Toliko o državi i sistemu

ODGOVORITE