SDS: Iz Doma zdravlja otjerali 7 medicinara

Oni koji su zadnjih 13 godina na vlasti u Republici Srpskoj u zadnje vrijeme često govore o mjerama za spriječavanje odlaska mladih iz ove zemlje, a da je stvarnost drugačija pokazuje najnoviji primjer iz Teslića.

Republika Srpska 01.11.2019 | 11:21
SDS: Iz Doma zdravlja otjerali 7 medicinara
Ovi mladi, obrazovani medicinari iza sebe sebe više od dvije godine radnog iskustva, redovno završene medicinske škole, a kada su počeli sa radom u Domu zdravlja u Tesliću, bila je potreba za kvalifikovanim medicinskim kadrom.

"Međutim, kao što je poznato u junu 2018. godine SNSD-ova skupštinska većina je nelegalnom smjenom ovu ustanovu stavila pod svoju kontrolu i od tada počinje njeno propadanje i u finansijskim, organizacionom, ali i u smislu kvaliteta usluga i osoblja", navodi SDS.

Samo u periodu pred izbore koji su održani u oktobru prošle godine u Dom zdravlja je zaposleno više od 30 novih radnika, koji ovu ustanovu godišnje koštaju preko 250.000 КM. Doveden je u Dom zdravlja sijaset diplomiranih konobarica sa naprasno i preko noći stečenim sumnjivim diplomama srednje medicinske škole, po članstvu, podobnosti i po vezama sa lokalnim SNSD-ovim moćnicima, navode dalje  iz SDS-a u toj opštini i pitaju:

Da li je lokalni SNSD putem svojih kadrova na čelu ove ustanove juče poslao sedam iskusnih medicinara iz Republike Srpske u Njamačku? Da li se tako bore za ostanak i opstanak mladih na ovim prostorima i da li se ovako bore za Republiku Srpsku i naš Teslić?

S obzirom da su za manje od dvije godine od milion i po КM viška sredstava SNSD-ovi kadrovi uspjeli da ih 'skrše' na ispod 700.000 КM, sa tendencijom još većeg trošenja, to im izgleda nije bilo dovoljno, pa je rukovodstvo lokalnog SNSD-a odlučilo da dovede novog i poslušnijeg v.d. direktora, navodi SDS i dodajući da je upravo taj novi v.d. direktor zanat ispekao na, kako kažu, prethodnom referendumu krađom glasova i zaključavanjem na tavan škole u Vlajićima, za šta ima krivičnu prijavu.

"Na sve to, umjesto da leži u zatvoru, on je dobio unapređenje", ogorčen u SDS-u dodaju:

"Taj je očito spreman na sve, pa i da otjera sedam iskusnih medicinara, pa čak i medicinsku sestru sa ginekologije, a umjesto njih ostavi novozaposlene priučene konobarice u uniformama medicinske sestre koje će stanovnicima Teslića davati injekcije, infuziju, izvaditi krv, očistiti ranu i slično."

U SDS-u dalje i stiču da je prethodno rukovodstvo dalo otkaz medicinskoj sestri, koja je bila na trudničkom bolovanju.

Кome je potrebno, kome odgovara i ima lični interes da se uništi Dom zdravlja u Tesliću, da se srozaju usluge, da se otjera kvalitetno medicinsko osoblje, da se finansijski devastira ova ustanova? Кo je iza sebe ostavio milijardu i po dugova u Ministarstvu zdravlja i zdravstvene ustanove širom Republike Srpske koje redom i bez mnogo izuzetaka grcaju u milionskim gubicima, pitaju iz teslićkog SDS-a.

Dom zdravlja u Tesliću je prije dvije godine bio svjetionik u prezaduženom zdravstvu Republike Srpske, ali je izgleda kao takav bio trn u oku onima koji ne znaju i ne žele bolje, a onaj višak od milion i po КM po svemu sudeći neće preživjeti još dugo.

"Oni nezakonito dovedeni na mjesta funkcionera u javnim ustanovama, koji slijepo izvršavaju naredbe nalogodavaca i ponašaju se kao da je ratno vrijeme i da nikada neće odgovarati, trebaju biti svjesni da će doći vremena kada će hodati po sudovima, a njihov nalogodavac se hinjski smijati i pričati kako 'sudovi trebaju da rade svoj posao' i da on nema ništa s tim", navodi SDS u Tesliću.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Mm

01.11.2019 10:34

Takvi ne vole svoju zemlju i svoj narod, vlast u RS živi na račun sirotinje

ODGOVORITE
Name

Sve jasno

01.11.2019 10:46

Sve jasno,svaka cast doktore Milicevicu,narod nece da vidi,nece,koliko god mu se sve to obijalo o glavu.Valjda ce sada shvatiti kada mu konobarice budu lijecile djecu,vadile krv i davale infuziju.Svako ovde reaguje teka kada dodje do njega,vidjecemo sta ce dalje biti,samo da ne bude smrtnih ishoda sa priucenim kadrovima.

Name

re

01.11.2019 10:49

Dtragan Bogdanic - Teslicki Alkapone. Toliko!

Name

Labud

01.11.2019 10:50

U Cileu je izaslo milion ljudi na ulice radi poskupljenja mjesecne karte za gradski prevoz.Ne pjeva dzaba Dodik Ne moze nam niko nista,jaci smo od sudbine.

ODGOVORITE
Name

Zvornicka umobolnica

01.11.2019 11:04

Svuda ista prica, Iz zvornicke bolnice bolje reci mrtvacnice je otjerani sve sto je vrijedilo od ljekara , sestara i tehnicara, tjera se i mlado i staro, za nacelnike odjelenja su postavljeni degenerici koji sa medicinom veze nemaju samo gledaju kako da uzmu pare od pacijenata, direktor bolnice koji je dosao na krilima razularenih zvornickih nazovi doktora sada vedri i oblaci mrtvacnicom od bolnice puneci dzepove svojim dupeuvkakacima koji su ga zbog kupljene diplome lako stavili pod kontrolu.sbemu ovome je dirwktno kriv milorad dodik, grobar republike srpske.

ODGOVORITE
Name

11903

01.11.2019 18:39

Da li je istina da i u zdravstvu RS imamo radnike sa kupljenim diplomama?

Name

Zare

01.11.2019 13:56

Isto će biti i u Elektro Bijeljini... stranački (SNSD) uhljebi koji veze sa strujom nemaju (osim kad pale sijalicu) će ostati a radnici koji su radili godinama i znaju posao će dobiti otkaze i otpremnine. Šteta je dupla, ostaje će se bez kvalitetnih električara i još dati pare za otpremninu. Umjesto da uhljebe pometu i uštede milione maraka a i sačuvaju radnike koji rade svoj posao pošteno.

ODGOVORITE
Name

Mika

02.11.2019 05:55

Tako vam i treba kada ste glupi i zalupani!

ODGOVORITE
Name

Kimar

02.11.2019 06:00

Lustrirati sve i dovesti normalne ljude!Za to ovaj natod nije sposoban polako nestaje!

ODGOVORITE