Dodikova "Crna knjiga" tri godine kasnije

Tri godine nakon tog skupa, na kojem je najavljeno uspostavljanje Crne knjige i odmazde, svjedoci smo da su u njoj ispisane brojne stranice, da je odmazda postala svakodnevica.

Republika Srpska 01.11.2019 | 07:22
Dodikova "Crna knjiga" tri godine kasnije
“SNSD će u narednim mjesecima uspostaviti svoju Crnu knjigu u koju će biti upisani svi oni koji su bilo kada SNSD-u na bilo koji način napravili štetu, a pogotovo oni koji su bili u SNSD-u, dobili mandat na imenu SNSD-a i onda se priklonili drugim političkim organizacijama. To će značiti da ćemo putem naših organa i naših ljudi u institucijama vlasti voditi računa o tim imenima. I to moramo da uradimo”, izjavio je Milorad Dodik na stranačkom skupu, 30.10.2016. godine, pod nazivom “Pobjednički skup gradonačelnika, načelnika i odbornika SNSD-a na lokalnim izborima 2016. sa stranačkim rukovodstvom”.



2.
Niko od prisutnih nije se usprotivio pisanju Crne knjige, a bili su nazočni svi najviši funkcioneri te stranke - Željka Cvijanović, Nebojša Radmanović, Radovan Višković, Luka Petrović, Nikola Špirić, Igor Radojičić…; Niko ništa nije rekao o tome da je riječ o neljudskoj odmazdi, bez nekog velikog razloga, jer je SNSD ubjedljivo pobijedio na tim izborima.

3.
Niko nije pisnuo, a tri godine nakon tog skupa, na kojem je najavljeno uspostavljanje Crne knjige i odmazde, svjedoci smo da su u njoj ispisane brojne stranice, da je odmazda postala svakodnevica.

4.
Ko se usprotivi na bilo koji način vrhuški postaje neprijatelj, dolazi u sam vrh liste za odstrel i podvrgava se cijeloj disperziji udara - od prostačkih uvreda, progona, prebijanja, maltretiranja, pa sve do likvidacija, čije rješavanje režim ne dozvoljava.

5.
Napretkom pisanja Crne knjige (sada već Knjiga), napredovali su i narečeni koji su podržali Dodikovu najavu obračuna koji je uslijedio i još traje sa svim neistomišljenicima: Cvijanovićeva je, dobro uštimanim izborima, postala predsjednik RS, Radmanović je na poziciji u vrhu Parlamenta BiH, Špirić u rukovodstvu Doma naroda BiH, Petrović je gensek i v.d. generalnog direktora EPRS, Višković je premijer, Radojičić gradonačelnik Banjaluke…



6.
Ćutanje je zaista, iz njihove vizure, “zlato”, koje, činjenica je, znači uništenje naroda, ali da je navedenim do naroda ili bilo kakve civilizacijske tekovine, ne bi na javnu obznanu progona i pogroma onih što drugačije misle ostali bez riječi; Ni ne pomišljajući čak da bi bilo logično, potrebno, neophodno… da se usprotive takvoj užasnoj matrici.

7.
U izboru između ljudskosti i funkcije po cijenu svake neljudskosti, listom su izabrali drugo: “Privilegiju” da, zajedno sa Dodikom, varvarskim napadom razore društvo, satru narod, skrivajući se iza fejkpolitike, koja je poprimila takve gabarite da je RS najmračniji dio Evrope, ujedno i najveća deponija “političkih” laži, kojima se, tonama, na dnevnoj osnovi zasipa javno mnjenje.

8.
Za protekle tri godine, RS je postala 'najcrnja knjiga' u Evropi, a ni dalje niko iz SNSD-a ni riječ ne progovara oko toga.

Egzodus je galopirajući, ali svi i dalje ćute.

9.
Haraju zločinačke organizacije, njihovi istureni igrači u “politici” su oteli instiucije, ali ni dalje ni riječi iz SNSD-a.

10.
Strah je sveobuhvatan. Podaništvo takođe, kao plod spoznaje šta bi sve Dodik mogao da učini onima koji su “dobili mandat na imenu SNSD-a i onda se priklonili drugim političkim organizacijama”!

11.
Politički Piralen spreman na sve, te 2016. opomenuo je svakog od prisutnih šta mu slijedi ako se samo usudi okrenuti glavu na drugu stranu. Niko nije ni pomislio na to.

12.
Nemoguće je takvo ponašanje odbraniti ni konstatacijom jednog od rijetkih Dodikovih unutarstranačkih protivnika, koji mi je jednom prilikom, na pitanje zašto sve to trpe, odgovorio: “Objektivno, mi smo bez njega ništa. Zato ćutimo”!



13.
Tačno je da su svi navedeni bez Dodika ništa i da niko od njih na političkoj sceni, sem donekle Radmanovića, ne bi opstao ni pet minuta bez Dodika, ali to nije sve - Svi oni žele privilegije i za te privilgije spremni su otćutati svaki užas; Što ne reći i počiniti.

14.
Realno, svjesni su da u bilo kom normalnom društvu nikada ne bi došli do pozicija na kojima se nalaze; Upravo svijest o tome, sopstvenom beznačaju, drži ih u agregatnom stanju zlih olovnih vojnikapatuljaka i sluga lažno kanonizovanog “cara”.

15.
Batina uvijek ima dva kraja, pa tako i Crna knjiga, jer je Milorad Dodik, ali ne i SNSD, označen od mnogo moćnijih od njega kao “glavna prepreka koja blokira sve što bi dovelo do napretka”.

16.
Paradoks tiranina - na korak je od toga da postane plijen onih koji sa njim pišu Crnu knjigu, sprovode torture nad upisanim u nju, nemilice otimaju, haraju, a ne onih koji su u Crnu knjigu upisani, progonjeni, satrveni…

Slobodan Vaskovic blog

Komentari / 28

Ostavite komentar
Name

XL

01.11.2019 06:33

Imam dosta godina i mogu vam reći ko god je drugima želio i činio zlo da je i sam doživio zlo! Onaj ko to odlučuje ne pita ni koliko si bogat ni koliku moć imaš od NJEGOVE (BOŽIJE) VEĆA NIJE!!!

ODGOVORITE
Name

CIJELI NAROD

01.11.2019 08:33

KOD NJEGA JE CIJELI NAROD CRNA KNJIGA. MOJ MILORADE. NESREĆO SRPSKA.

Name

RE XL

01.11.2019 08:36

Pusti tu pricu. Oni se na to ne obaziru, mada su k'o fol vjernici. Oni vjeruju samo u novac i bogatstvo. Njih treba kaznjavati ovozemaljskim kaznama. Kad dodju gore, ne zna se sta ce biti. Sta ako je u medjuvremenu i onaj gore, postao isti kao oni.

Name

Platis 1 banku

01.11.2019 08:47

Ne radi se tu o crnim listama nego o "CRNIM TROJKAMA". Postoje CRNE TROJKE zaduzene za zastrasivanje i, u slucaju daljnje i kontinuirane neposlusnosti, LIKVIDACIJE. Prvo ti malo poture koru od banane (citaj: Dz...), pa te ko slucajnu zakace na stepenicama, i ti padnes (citaj Cv:Z) pa ti bace kasikaru u dvoriste (citaj NG), pa te malo provozaju u gepeku kroz grad u kome te nakon postave za Laznog Cara Scepana Malog, itako dalje. Svi clanovi sekte to znaju i ponasaju se u skladu sa pravilima igre. Po kojima ti platis banku da udjes u kolo (sektu) ali ti, kada shvatis gdje si upao, nije dovoljno ni pet banki da iz njega izadjes.

Name

Nastavkjamo,

01.11.2019 09:05

Po putu našega voljenog" velikog "Kima , bravo bravo ;važno je da narod ubrzano nestaje

Name

Мрачајски прото

01.11.2019 09:28

То и ови црвени кмери знају, зато такви тако и раде.

Name

Kilo

01.11.2019 06:33

Mile tebi ni S Koreja nije ravna

ODGOVORITE
Name

re

01.11.2019 08:27

Očekujem uskoro da savez nezasitih postavi tevterdžije koji će pratiti Dodiga i zapisivati njegove "zlatne" riječi i "uzvišene" misli.

Name

Re

01.11.2019 09:57

SNSD na čelu sa prevarantom su najveće zlo i pljačkaška družina za koju glasaju samo prevaranti i glupani.

Name

Borac

01.11.2019 06:36

Ovo nije R.S. za koju smo se borili i ginuli. Ovo je korumpirana i lopovska drzava SLIJEPOG VODJE koji nas vodi u ambis. SRAMOTA JE BITI DIO OVE KORUMPIRANE VECINE.

ODGOVORITE
Name

re -re

01.11.2019 08:03

Ptpisujem, ali skroz je sebi sve obezbjedio da zadrži sa svojim lopuzama narodno nezakonito bogastvo.

Name

XL

01.11.2019 06:40

SVIĆE ZORA ČUJ GARAVA MOJA, SVI ĆE ZORA USTATI SE MORA!!!!

ODGOVORITE
Name

RE

01.11.2019 11:07

Ko rano rani dvije srece grabi !

Name

ZOKI

01.11.2019 06:46

Sve ima pocetak i kraj,samo kraj zna da bude vrlo tezak.Ovaj Gorila kad bude kukao niko ga cuti nece htijeti.

ODGOVORITE
Name

realnost

01.11.2019 06:54

Ministre Lukac, ko je ubio David-a?

ODGOVORITE
Name

I Ja

01.11.2019 07:22

Treba prvo sebe staviti u knjigu, od njega nema crnjeg. Cega se god dohvatio ko skakavac je pojeo. Narodni satrap.

ODGOVORITE
Name

BL -re

01.11.2019 07:55

Čuvaj burle u RS svoju katastrofalnu krimi vlast, inače ako zaglaviš u ćorku niko živ te neće žaliti, čak ni tvoji do jučerašnji rame uz rame za svoj spas kriminalci RS.

ODGOVORITE
Name

Ministar

01.11.2019 08:14

Vidicemo sta ce izbori reci.

ODGOVORITE
Name

Slobodan

01.11.2019 08:18

Problem jeste što i danas postoje oni što samoinicijativno, mimo Dodika, a iz njegovih redova, sve završavaju.

ODGOVORITE
Name

Lazo

01.11.2019 08:51

Mile, zasto si toliko proklet?

ODGOVORITE
Name

veliko postenje

01.11.2019 08:57

Kada aga kaze krivsi i ako nisi kriv moras biti kriv kada aga kaze suti svi moraju sutit akose ko usprotivi znase progon ili smaknuce

ODGOVORITE
Name

XL

01.11.2019 09:45

Svako zlo koje čovjek nanese drugima poslije mu se vraća trostruko

Name

Izopsteni

01.11.2019 09:20

Problem je sto su se tom ostvarivanju prijetnji pridruzili i vodeci u opozicionim strankama pa umjesto da pruze podrsku oni dodatno gaze sve one koji su na bilo koji nacin vladajucim stali na zulj. E to je tek knjiga jada o cemu se cuti i trpi. Ali svemu dodje kraj iako to tada progonjenim nece mnogo znaciti ali ce valjda za mladost biti neka nada..

ODGOVORITE
Name

racic

01.11.2019 09:27

Najveći problem Republike Srpske su pohlepni licemjerni nemoralni političari i državni službenici povezani sa pohlepnim biznismenima kojima državne funkcije služe isključivo kao resurs za privatni biznis a narod koji propada zbog takvog njihovog odnosa prema Otadžbini posmatraju samo kao kolateralnu štetu. Otadžbina vapi za Istinom, Slobodom, Pravdom, Otažbina prezire pohlepu, nemoral, prezire ljude koji je iskorištavaju. Pomozimo Otadžbini. Ko će ako nećemo mi ? Kada ako ne sada ? Podignimo pognute glave, pokažimo dostojanstvo, recimo NE nepravdi.

ODGOVORITE
Name

Jugoslav

01.11.2019 09:39

Kako će se to jednoga dana okrenuti za 180 stepeni, ko bi gore otiće dole....vrijeme donosi svoje a sat otkucava, biologija radi..

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

01.11.2019 13:09

'''''' Svaka vama čast" isti ste.....

ODGOVORITE
Name

Boki

01.11.2019 13:31

To su fašistički pamfleti lopovske sekte, ali neće ni njihova trajati vječno.

ODGOVORITE
Name

Cinjenice

01.11.2019 13:39

Vrh!

ODGOVORITE