Zvezda pobijedila Himki i prekinula seriju poraza

Košarkaši Crvene zvezde mts i Himkija odigrali su svoj sedmi međusobni duel, a crveno- bijeli su ubjedljivo pobijedili sa 90:78 i stigli do druge pobjede u Evroligi. Zvezdi je bila strahovito potrebna pobjeda, da izađu iz krize, jer su imali skor 1-4 i ovaj trijumf je značajan ne samo zbog bodova, već i samopouzdanja i dobre atmosfere.

Košarka 31.10.2019 | 21:50
Zvezda pobijedila Himki i prekinula seriju poraza
Bila je ovo fenomenalna partija Zvezde i prava je šteta što Pionir nije bio pun (5.432 gledaoca) da vide ovu magičnu rapsodiju.

Ključ trijumfa bio je u odbrani, ali i u rapoloženoj igri više igrača koji su imali dvocifreni učinak na ovom meču. Čak petorica su imala dvocifren broj poena, što dugo nije viđeno u timu Zvezde. Uz sve to odličan šut za tri poena je presudio (11-23) 47%

CRVENA ZVEZDA - HIMKI 90:78 (28:22, 22:19, 30:15, 10:22)

Zvezda je odigrala odlično čitav meč, uz jedan mali pad na kraju druge četvrtine, koji na sreću nije uspio da ih poremeti. Isključenje kapitena Lazića na samom početku, zbog kavge sa Janisom Timom, kao da je skinulo pritisak za igrača i kao da su dobili neki novi motiv da se dokažu Himkiju.

Srpski klub je u svim elementima igre nadigrao Himki u šutu, asistencijama odbrani...

Početak je bio kao iz snova 8-0, pa 12-15, ali je Himki uspio da se vrati na 28:22 na kraju prve četvrtine. I izgleda da je to bilo to.

Nakon toga Zvezda je imala dva velika naleta u svojoj igri. Prvi u drugoj četvrtini kojim je stigla na plus 16 (44:28) u 15. minutu, kada se mislilo da je već možda meč prelomljen. Dominirali su tada Simanić koji je pokrenuo Zvezdu sa 10 vezanih poena, a onda Perperoglu i Gist koji su inicirali seriju 11-4 za vođstvo.

Zvezda je odlično koristila skupljanje odbrane Himkija i trojkama dizala razliku. Uspjeli su gosti na kraju druge četvrtine i na početku treće da se vrate u meč i spuste razliku 50:44, ali je to bilo sve.

Ušao je u ritam Bili Beron i pokrenuo novu seriju 19-4 kojom je prelomljena utakmica. Beron je ubacio tri trojke, u tom periodu, Perperoglu i Simanić po jednu, te Lorenco Braun jedan ulaz i već je bilo 78:52 na semaforu u 29. minutu meča.

Bilo je jasno da je sve gotovo i da će Zvezda, ma kako igrala u posljednjih 10 minuta sačuvati tu razliku, jer se u modernoj košarci danas teško prave takvi preokreti.

Zvezda je nastavila dominaciju i u posljednjem periodu, ali samo prva dva minuta kada su stigli do plus 27 (83:56) i onda su stali. Himki je iskoristio priliku i serijom 14-0 prišao na 83:70.

Na sreću, Lorenco Braun prekida seriju i na tri minuta pre kraja daje koš koji je pokrenuo crveno-bijele ka pobjedi.

(Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar