Situacija u vezi sa dijalogom teža nego što izgleda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u Briselu da je situacija u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine mnogo teža nego što izgleda.

Srbija 30.10.2019 | 08:04
Situacija u vezi sa dijalogom teža nego što izgleda
Vučić je, nakon zajedničke večere lidera Zapadnog Balkana i odlazeće visoke predstavnice EU Federike Mogerini, upitan da li je na tom sastanku razgovarao o nastavku dijaloga sa Prištinom, rekao da jeste, ali nije želio da iznosi detalje razgovora.

– Jesmo razgovarali, ali ne želim da koristim priliku da iznosim šta sam rekao. Ono što sam govorio nije bilo prijatno za sve. Ne želim da stičem političke poene. Moj posao je da brinem o miru i stabilnosti i zato neću da govorim o detaljima – kazao je Vučić sinoć novinarima.

Na dodatno pitanje kada je moguće voditi dijaloga imajući u vidu aktuelnu situaciju, Vučić je odgovorio da je situacija “teška, mnogo teža nego što izgleda”. 

Naglasio je da mu je to najveća briga.

Što se ekonomije tiče, kaže da Srbija napreduje dobro.

Rekao je da danas očekuje preliminarnu procjenu prema kojoj je rast u trećem kvartalu bio 4,1 odsto, a u četvrtom očekuje rast od 4,3 procenata.

– Jedino me brine da sačuvamo mir i stabilnost – zaključio je Vučić.

(Tanjug)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Е

30.10.2019 07:47

А ко може да ти угрози мир и стабилност?

ODGOVORITE
Name

Sad je kasno

30.10.2019 07:53

Rastuća ekonomija sa osakaćenom teritorijom. Nije lako. Gledam šiptare po Beogradu kakokomotno žive i govore na albanskom. Putuju slobodno Srbijom kako hoće.

ODGOVORITE
Name

BORAC R SRPSKE

30.10.2019 08:07

TEBE JEDINO BRINE SACUVAT DODIKA NA VLASTI.

ODGOVORITE
Name

Boki

30.10.2019 11:11

Izmedju ostalog. Ali Baju cuvaju i glasovi srpskog naroda. Svi skupa ne mozete da skupite gladova koliko Baja sam. Dakle, ostaje ti samo da lajes po portalima.

Name

Горан

30.10.2019 08:16

Прогласи окупацију западних звери и спреми се лагано

ODGOVORITE
Name

gergely

30.10.2019 08:43

Ako proglasi okupaciju onda mora proglasiti i mobilizaciju logicno,a ko ce onda raditi.

Name

Realno gledano

30.10.2019 09:20

Vučiću praviš se lud, a i sam znaš da je Kosovo nezavisno i da moraš dobiti saglasnost svaki put kad poželiš da dođeš u posjetu... Milione trošite na kojekakva lobiranja umjesto fabrike da pravite... Imaš dvije mogućnosti, prva je da priznaš Kosovo i nastavite da radite na razvoju Srbije bez bespotrebnog opterećenja Kosovom, a druga mogućnost je da probaš vojno da vratiš ono što si izgubio... Treća opcija ne postoji, Kosovo neće dati svoju teritoriju bez rata, neće praviti RS na teritoriji jer vidi kakve gluposti mi ovde imamo i jednostavno se pomiri sa tim... Džaba narod zavađate, da ste prema albancima bili bolji kad je trebalo ne bi ni imali želju da se otcijepe, a ovako... I treba biti iskren prema narodu, pitati srbe da li bi željeli da u Srbiji bude 2 miliona albanaca koji imaju jedini pozitivan natalitet i koji bi za 20 godina imali 40-50% vlasti u Srbiji... Kad bi vratio Kosovu u Srbiju to bi ti bila Pirova pobjeda jer bi u 20 godina izgubio Srbiju... Zato bolje je ako možeš nek ti stranci oproste vanjski dug i nek daju dovoljno novca da otplatiš unutrašnji dug Srbije i onda možeš od Srbije napraviti Švicu, sve drugo je budalasanje... Ove konstantne tenzije oko teritorija su gluposti posebno ako imamo u vidu da i ovo što kontrolišemo nije obrađeno i gdje god pogledaš kakva divlja deponija... Zato ne vidim koji je smisao borbe za dodatnu zemlju kad ne čuvaš ni ovu što imaš...

ODGOVORITE
Name

Fes

30.10.2019 09:32

Ti ces mu Gorane sigurno bit u prvim redovima protiv zapadnih zveri izadi malo iz sume pogledaj svijeta

ODGOVORITE