Blizanci tukli novinara i vozali ga u automobilu

Blizanci M. M. i M. S. saslušani su u I osnovnom tužilaštvu povodom sumnji da su protivpravno lišili slobode N. R, novinara jedne TV sa nacionalnom frekfencijom.

Srbija 26.10.2019 | 21:24
Blizanci tukli novinara i vozali ga u automobilu
To su navodno uradili kako bi ga prinudili da im vrati dug.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudu da im odredi pritvor, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Prema krivičnoj prijavi, N.R. je prošle godine od osumnjičenih pozajmio 400 evra sa dogovorom da im vrati 500, bez preciziranja kada novac treba da vrati.

U međuvremenu je vratio 200 evra, ali je sredinom oktobra M.M. intenzivno počeo da zove N.R. telefonom i preti, tražeći da mu isplati 500 evra.

Sumnja se da su blizanci 24. oktobra presreli novinara u centru Beogradu tukli ga, ubacili u auto, vozili neko vreme i trazili mu da vrati 500 evra.

Događaj je policiji telefonom prijavio očevidac, nakon čega je interventa patrola presrela vozilo u kojem su se nalazili novinar i osumnjičeni, koje je policija uhapsila.

Osumnjičeni su na saslušanju delimično priznali krivicu ali su negirali navode krivične prijave da su tukli N.R, a kontradiktorni su im i iskazi povodim visine dugovanog iznosa.

Nakon što ispita oštećenog, tužilaštvo će proceniti da li u ovom slučaju ima elemenata težeg krivičnog dela - otmice, u kom slučaju bi predmet otišao u nadležnost Višem tužilaštvu u Beogradu.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar