Kakav posao Partizanove odbrane!

Solskjer ljut na napadače što nisu dobili nijedan duel u Humskoj! Marsijal, Rašford, Lingard i Mata na udaru trenera.

Fudbal 25.10.2019 | 16:52
Kakav posao Partizanove odbrane!
Skupi jesu, vrhunski nisu. I pitanje je da li će postati, Mančester junajted se ionako dugo muči da postane što je nekad bio, a ako je suditi na osnovu izdanja iz Beograda baš će mu dugio vremena biti potrebno da postane konkurentan u Engleskoj i Evropi.

Mada je njegov tim pobedio u gostima posle serije od 11 utakmica, Ole Gunar Solskjer nije bio zadovoljan učinakom u polju. Posebno je zamerio igračima u manevru što nisu vršili ozbiljan pritisak na poslednju liniju Partizanove odbrane i što nisu napadali visoko. Uostalom, i Savo Miliošević je nekoliko puta od početka sezone isticao kako odbranu ne čini samo četvorka ispred golmana, već da nju igra ceo tim, a Norvežanin je za skromnu partiju u Humskoj okrivio navalni red.

„U drugom poluvremenu smo se ukopali u naš kazneni prostor, ali smo se u njemu dobro branili. Partizan je igrao dobro u tom delu meča, naterao nas da odolevamo u plitkoj zoni“, primetio je Ole Gunar Solskjeru izjavi za klupsku televiziju.



Pojedinčna statistika kojom se bave mediji na Ostrvu pokazala je da za 60 minuta kolijko je proveo na terenu strelac odlučujućeg gola Antoni Marsijal nije ušao ni u jedan duel, da je njegova zamena Markus Rašford samo jednom pokušao da uzme loptu Partizanovim defanzivcima, ali nije uspeo, dok Huan Matai Džesi Lingard to nisu ni probali, što samo kazuje kako dobar posao su odradili crno-beli. Uostalom, svi engleski mediji su Mati i Lingardu za učinak u Humskoj zalepili – petice.

„Nisam zadovoljan kakav posao su napadači odradili na defanzivnom plan. To nam je bio jedan od kvaliteta tokom seozne, ali mislim da u tom segmentu maltene nismo ni postojali u drugom poluvremenu. Problem mora da se reši, jer ne želimo da budemo ekipa koja će se braniti isključivo u šesnaestercu“, dodao je Ole Gunar.

Raduje ga, ipak, stanje na tabeli. Junajted je trenutno prvi, ima sedam bodova i šansu da već 7. novembra završi posao u grupnoj fazi, kako bi se kasnije, sve do proleća, posvetio bitkama u Premijer ligi.

„Igraćemo u narednom kolu sa Partizanom, igraćemo na pobedu kako bismo pred poslednje dve runde osigurali prolaz. Pozicija u kojoj smo trenutno je dobra. Pogotovo je dobro što nismo primili gol, što znači da smo na planu defanzive odradili dobar posao, ali isto tako znamo da moramo da dajemo više golova“, zapazio je Solskjer.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters, Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar