Milojević: Oporavili smo se od Totenhema!

Milojević o strancima Zvezde: Nije kako smo zamislili, ali ovo nije igrica! "Stojim iza svake svoje odluke, a svi imaju pravo na mišljenje".

Fudbal 25.10.2019 | 17:30
Milojević: Oporavili smo se od Totenhema!
Ubedljiv poraz na gostovanju Totenhemu je arhiviran. Na dnevnom redu Crvene zvezde je ponovo Superliga i gostovanje Radniku u Surdulici u subotu od 15.30 časova (prenos na TV Arena sport).

Očekivano, na konferenciji za novinare pre te utakmice novinari su još jednom tražlii od trenera Vladana Milojevića komentar meča u glavnom gradu Engleske, gde su crveno-beli primali gol za golom i doživeli jedan od najtežih evropskih neuspeha.

U osvrtu na taj meč, Milojević je bio delimično saglasan s ocenom da je promenio taktički pristup. I naglasio je da tu odluku ne bi promenio.

"Stojim iza svake odluke koju donesem. Svako ima pravo na mišljenje, a na meni je da vredno radim i da budem odgovoran za ono kako Crvena zvezda izgleda na terenu. Odigrali smo utakmicu, izgubili i to je sada iza nas. Porazi su sastavni deo igre, a ko smatra drugačije, nikada se nije bavio sportom. Niko ne može da garantuje pobedu u svakoj utakmici. Postoje susreti koji ne ispadnu onako kako ste vi zamislili, ali poraz mora da nas učini jačima. Igrali smo korektno, imali dosta šuteva u okvir gola, ali je rezultat izostao. Nekada se desi da nemamo mnogo udarac u okvir gola, ali uspemo da ostvarimo pozitivan rezultat. Sve u svemu, utisci se sabiraju na kraju sezone", rekao je Zvezdin trener u petak na stadionu "Rajko Mitić".

Takođe, Milojević je komentarisao i nastup stranaca, koji nisu napravili razliku i još jednom

"Činjenica je da se još uvek nisu adaptirali na pravi način i da je naš ritam takav da nemamo mnogo vremena. Mi očekujemo da sve bude onako kako smo zamislili, ali ovo nije video igrica. Treba biti strpljiv sa njima. Lično verujem u njih i siguran sam da će pokazati kvalitet", dodao je on.

Analizirajući "gust" raspored, šef struke crveno-belih rekao je da je njegov tim oporavljen od meča protiv Totenhema.

"Mislim da će se naša pozitivna reakcija videti na sutrašnjem meču. Svaki poraz treba da nas učini jačim. Igranje Lige šampiona protiv velikih ekipa je benefit, zalog za budućnost i za ono gde želimo da budemo. U ovom trenutku igramo protiv timova koje imaju nešto čemu mi težimo. Na nivou najelitnijeg evropskog takmičenja, greške se kažnjavaju. Imamo iskustvo od prošle godine i treba nam što više ovakvih utakmica".

U komentaru kvaliteta narednog rivala, trener šampiona rekao je da Surduličani igraju iz kola u kolo sve bolje.

"Igrali su dobro i na početku sezone, ali nisu imali rezultat. Dolazak mog kolege Vanića je pozitivno uticao na Radnik. Radi se o stručnjaku koji poznaje ovu ligu, pravio je dobre rezultate, uneo je svoju filozofiju i promena se pokazala dobrom. Pobedili su TSC koji je hit ovogodišnjeg prvenstva. Radnik je ekipa koja igra dobro na svom terenu, a Surdulica je grad koji živi za fudbal, tako da očekujem veoma dobru atmosferu na tribinama. Naravno, očekujem da budemo na nivou i da pružimo kvalitetnu partiju. Ponoviću da je prvenstvo naš prioritet", još jednom je naglasio Milojević tokom konferencije.

Crvena zvezda ulazi u predstojeće kolo kao lider, sa četiri boda više od Vojvodine i Čukaričkog, a sedam poena prednosti u odnosu na Partizan.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar