Uhapšeni otac i sin zbog pljačke na aerodromu

Osumnjičeni u slučaju razbojništva na Aerodromu Dubrovnik Antun Katušić bio je ili je još u ljubavnoj vezi sa ženom koja radi na dubrovačkom aerodromu, piše Dubrovački dnevnik.

Region 25.10.2019 | 12:07
Uhapšeni otac i sin zbog pljačke na aerodromu
Riječ je o ženi koja je prije radila u “Duty free shopu”, koji je i bio meta pljačke. Katušić je navodno svakog dana dovozio na posao. Neimenovana žena sada je na drugom radnom mjestu, ali, takođe, na Aerodromu Dubrovnik.

Policija je uhapsila i Antonija Katušića, sina Antuna. Interesantno je da je Antun prije 13 godina u Počitelju kod Čapljine “audijem A8” skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula braća Božo (26) i Marin (25) Salacan iz Opuzena. Damir Žderić (28) i Martijan Popovac (29) iz Ploča su povrijeđeni, dok je u “pasatu”, s kojim se sudario, poginuo Vladimir Azinović (45) iz Čapljine.

Nakon nesreće je Antun završio u mostarskoj bolnici iz koje je pobjegao na spektakularan način, i to uz pomoć dvojice pomagača čiji identitet nije otkriven, ali se zna da su bili u uniformama HVO te su ga uz pomoć ljestvi iz bolničke sobe na prvom spratu izvukli policiji pred nosom.

Višednevna potraga za njim nije dala rezultat te je mjesecima bio nedostupan policiji i pravosuđu. Kasnije se saznalo da se skrivao u porodičnom domu u Gabrilima. 

Hrvatski mediji pišu da ga dubrovačka policija tada nije uhapsila pravdajući se da iz Mostara, odnosno iz Sarajeva, nisu dobili službeni zahtjev za hapšenje. Tokom uviđaja u Počitelju naša policija je u Antunovom “audiju” pronašla ključ luksuznog BMW.

Kad je ključ stigao u Dubrovnik, utvrdilo se da potiče od BMW koji je na neobjašnjiv način nestao iz skladišta dubrovačke Carinarnice.

Antun je široj javnosti bio poznat po velikoj ljubavi prema brzoj vožnji, ali i skupocjenim vozilima. Već tada je prema debljini arhiva te broju prikupljenih prijava bio jedan od neslavnih rekordera PU dubrovačko-neretvanske.

On je, naime, već do 2008. prikupio 54 prekršajne i 20 krivičnih prijava.

(Srpskainfo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rke koke

25.10.2019 10:19

Dajte ljudi pustite čovjeka na miru kad nikome ne smeta.

ODGOVORITE
Name

Vrho

26.10.2019 16:36

Treba čovjeku dati šansu da se popravi.

ODGOVORITE