Šta kaže štampa: Sjajni Partizan pokraden!

Velika igra bez nagrade! Kako su srpski mediji videli okršaj Partizana i Mančester junajteda.

Fudbal 25.10.2019 | 11:48
Šta kaže štampa: Sjajni Partizan pokraden!
Jedinstvena ocena srpskih medija posle gostovanja Mančester junajteda u Beogradu glasi da je Partizan zaslužio više. Poražen je naš predstavnik u trećem kolu Grupe L Lige Evrope (0:1), ali je igrom i stavom oduševio ne samo navijače, već i novinare koji mu i u štampanim izdanjima odaju priznanje na sjajnoj predstavi. Usput, ne propuštaju priliku da za rezultatski neuspeh okrive španskog sudiju Havijera EstraduFernandeza zbog nedosuđenog penala za domaćina u drugom poluvremenu. Ili čak dva.

Jedini sportski list u državi, Spotski žurnal konstatuje na naslovnoj strani kako je „Španski Đavo ukoči Valjak“, dok u izveštaju sa meča u Humske uverava da su crno-beli „Osuđeni na poraz“, te između ostalog piše:

„Ishod okršaja Davida i Golijata odlučio je dželat iz Španije – s pištaljkom u ustima, slep i bez poveza na očima – arbitar Havijer Estarda Fernandez. Gostima je dosudio, domaćinu nije želeo da pokaže na jedanaesterac, iako je dvaput mogao, jednom morao“.

Večernje novosti su izveštaj sa utakmice naslovili „Sjajni Partizan pokraden“, dok se u tekstu navodi kako je domaćin igrao sjajno, ali da „kad je crta podvučena, od svega lepog viđenog, ostalo je samo ono ružno, a to je konačan rezultat“.

Politika je za nijansu umerenija. Greške delioca pravde ne potencira u naslovu, već kaže „Velika igra bez nagrade“. List konatsatuje kako su crno-beli sabili slavnog protivnika u njegov kazneni prostor i da je presudio Marsijalov gol iz penala. Naravno, ni Politika ne propušta priliku da konstatuje kako „španski sudija nije video dva igranja rukom u kaznenom prostoru gostiju“.

Sa naslovom „Nepravda: Nezaslužen poraz“ izašao je Blic, koji je poseban tekst posvetio nedosuđenom kaznenom udarcu za Partizan, Kurir igrom reči izeštaj naslovljava „Dođavola! Partizan pokraden“, na sličan način piše i Alo (Dođavola i taj penal), Informer je direktan, te u dve reči kaže „Partizan pokraden“, dok Srpski telegraf koristi drugačiju formulaciju za arbitražu Estrade Fernandeza: „Partizan opljačkan, sudija Đavolima poklonio pobedu“.

Što se tče ocena sa utakmice iz Humske, kad su u pitanju igrači Partizana, evo kako su ih videli mediji koji se time bave:

SPORTSKI ŽURNAL: Stojković -, Miletić 6,5, Ostojić 6,5, S. Pavlović 7, Urošević 7, Zdjelar 6,5, Natho 7, Tošić 6,5, Suma 7,5, Asano 7, Sadik 7,5, F. Stevanović -, L. Pavlović -, Ivanović -;

VEČERNJE NOVOSTI: Stojković 6,5, Miletić 6, Ostojić 7, S. Pavlović 7,5, Urošević 7, Zdjelar 7, Natho 7, Tošić 6, Suma 7,5, Asano 6,5, Sadik 7,5, F. Stevanović -, L. Pavlović -, Ivanović -;

POLITIKA: Stojković -, Miletić 7, Ostojić 8, S. Pavlović 8, Urošević 7, Zdjelar 7, Natho 8, Tošić 6, Suma 8, Asano 57, Sadik 8, F. Stevanović -, L. Pavlović -, Ivanović -;

KURIR: Stojković 6, Miletić 5, Ostojić 5,5, S. Pavlović 6, Urošević 6, Zdjelar 6, Natho 5,5, Tošić 6, Suma 7, Asano 5,5, Sadik 7,5, F. Stevanović -, L. Pavlović -, Ivanović -;

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar