Šaranović za Kraš nudi 2 i po puta više od Pivaca?

Nakon ponude Mesne industrije “Braća Pivac” za preuzimanje konditorske kompanije “Kraš” po cijeni od 430 kuna po akciji, na hrvatskoj berzi je danas objavljena ponuda neimenovanog ponuđača po cijeni od čak 1. 050 kuna.

Region 25.10.2019 | 09:24
Šaranović za Kraš nudi 2 i po puta više od Pivaca?
Ponuda, koja je gotovo dva i po puta veća cijena od one koju je podnijela mesna industrija “Braća Pivac”, se odnosi na 80.000 pojedinačnih akcija, što iznosi pet odsto ukupnog broja. Sredstva za ovu transakciju su već deponovana i svi akcionari mogu da prodaju akcije, bez bilo kakvog udruživanja, pišu Novosti.

Prema dobro obaviještenim izvorima i na osnovu dešavanja u prethodnih mjesec dana, velika je vjerovatnoća da cijenu od 1050 kuna nudi kompanija “Kappa Star Limited”, koja je u prethodnom periodu stekla 23,97 akcija “Kraša”. 

Kupovinom dodatnih akcija, ova kompanija bi stekla 30 odsto akcija, o čemu se prethodnih dana dosta govorilo u javnosti. Nastavljujući da akcionarima nudi ovu visoku cijenu, daje se zaključiti da ponuđač, ukoliko je u pitanju “Kappa Star Limited”, ima ozbiljne namjere kada je ova kompanija u pitanju.

Nebojša Šaranović, vlasnik “Kappa Star Limited” grupa, i dalje je nedostupan za bilo kakav komentar na temu kupovine akcija “Kraša” i dešavanja na Zagrebačkoj berzi.

Hanfa (Hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga) je odobrila ponudu “Braće Pivac” za preuzimanje zagrebačke kompanije Kraš, nakon što je Mesna industrija iz Vrgorca pred samo zatvaranje Zagrebačke berze u utorak objavila ponudu o preuzimanju.

Imajući u vidu da je neimenovani ponuđač ponudio značajno veću cijenu akcija, može se očekivati da će doći do novih promjena u vlasničkoj strukturi, te je moguće da će “Kappa Star Limited” grupa postati većinski akcionar, tvrde stručnjaci.

(Srpskainfo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hm!

25.10.2019 08:27

Valjda zna sta radi!

ODGOVORITE
Name

Aco

25.10.2019 13:30

Ma da daje 10 puta vise,nedaju oni to Srbinu...

ODGOVORITE