Mirotić o dočeku Zvezdaša: Blagosloven sam!

Nisam ovo očekivao. . . ! Košarkaš Barselone se osvrnuo na topao doček u hali "Aleksandar Nikolić".  Mirotić: Nastaviću da pomažem našem narodu i daće Bog da se ostali priključe. . .  Najbolji košarkaš Barselone Nikola Mirotić imao je veoma topao doček od strane navijača Crvene zvezde zbog svog humanitarnog rada.

Košarka 25.10.2019 | 17:49
Mirotić o dočeku Zvezdaša: Blagosloven sam!
Crvena zvezda nije uspela da savlada Barselonu u 4. kolu Evrolige, pošto je ekipa Svetislava Pešića uspela da ukroti energiju "crveno-belih" i stigne i do četvrtog trijumfa u najjačem evropskom takmičenju.

Jedan od ključnih igrača u trijumfu katalonskog tima bio je Nikola Mirotić. On je ubacio 21 poen i zabeležio još šest skokova i u obe te kategorije je bio najbolji na čitavom meču.

Ipak, glavni utisak za njega bio je doček od strane navijača Crvene zvezde koji je dobio pre početka utakmice. KK Crvena zvezda mu je poklonila ikonu u znak zahvalnosti za humanitarni rad, a publika u hali "Aleksandar Nikolić" je to pozdravila aplauzima.

Mirotić se tome, očigledno, nije nadao.

"Nisam to očekivao. Blagosloven sam da imam priliku da osetim te aplauze. Zahvalan sam navijačima i svima iz Crvene zvezde za tako lep trenutak za mene. Ali da, nisam to očekivao", rekao je košarkaš Barselone neposredno posle utakmice.

Da podsetimo, povratnik u evropsku košarku iz NBA lige pomogao je porodici Varga iz Vukovara da se skući, a onda je sa 30.000 evra obezbedio dom i porodici Kojović iz Sjenice.

Pre ravno sedam dana medijskim nebom u Srbiji prostrujala je vest da je rođeni Podgoričanin kroz novu akciju obezbedio dom za sedmočlanu porodicu Kojović u Sjenici.

Mirotić je preko humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" donirao 30.000 evra kako bi otac Negoslav, majka Suzana i njihovo petoro dece dobili krov nad glavom.

Njegova Barselona gostovala je u Beogradu, gde je pobedila Crvenu zvezdu rezultatom 73:65 u hali "Aleksandar Nikolić".

"Srećan sam zbog pobede i zbog dočeka koji nisam očekivao, hvala navijačima Zvezde, hvala našem narodu. Dokazali su da se u životu greši, svi mi grešimo, a ovo je za mene bilo posebno, trofej koji sam dobio je najznačajniji u karijeri i pamtiću ovo dok sam živ. Za mene je ovo veliki motiv, nastaviću svoju misiju da pomažem našem narodu i daće Bog da se ostali sportisti uključe i da zajedno svi pomažemo ljudima kojima je jako potrebna pomoć", rekao je Mirotić.

Košarkaški gledano vratio si se iz NBA u Evroligu, kako to izgleda?

"Pet sezona u NBA treba malo vremena da se priviknem, ali trenutno ovde u Barseloni situacija je sjajna, trener Pešić me stavlja u situaciju da se komotno osećam. Večeras nisam zadovoljan svojom partijom, ali bilo mi je teško da igram posle svega, bio sam pun emocija. Kao ekipa smo odlično odigrali u drugom poluvremenu, trealo nam je malo vremena da shvatimo neke stvari, Zvezda je bila agresivna, a ovde je jako teško pobediti"

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar