LE: Pepeovi slobodnjaci za spas Arsenala! Seltik izbacio Lacio?!

Francuz sjajnim golovima sačuvao Arsenal od poraza kod kuće. Seltik u zadnjih pola sata do preokreta i brige za Rimljane.  

Fudbal 24.10.2019 | 23:30
LE: Pepeovi slobodnjaci za spas Arsenala! Seltik izbacio Lacio?!
Dugo će većeras navijači Arsenala pričati o 24-godišnjem pojačanju koje je letos stiglo iz Lila za 80.000.000 evra.

Nikolas Pepe, reprezentativac Obale Slonovače rođen u Francuskoj, sa dva pogodka iz "slobodnjaka" sprečio je poraz londonskih "tobdžija" kod kuće od Vitorije Gimaraeš u 3. kolu Lige Evrope.

Portugalci su vodili 2:1 na poluvremenu, ali je na kraju Arsenal pobedio 3:2.

Mladi fudbaler ušao je u 75. minutu i samo pet minuta kasnije sjajno šutirao iz prekida, a potom i u nadoknadi.

Arsenal je ovom pobedom došao do maksimalnih devet bodova i jednom korom već zakoračio u drugu fazu, gde će verovatno i Ajntraht Frankfurt, koji je kao domaćin savladao Standard iz Liježa.

Nemački predstavnik sada ima šest bodova, a belgijski je ostao na tri, tako da nas čeka mnogo uzbuđenja u preostala tri kola do kraja grupne faze.

Filip Kostić je igrao do 83. minuta, a Mijat Gaćinović do 75, dok Dejan Joveljić nije ulazio u igru.

Poput Londona, mnogo uzbuđenja viđeno je i u Glazgovu, gde je Seltik od 0:1 na poluvremenu stigao do 2:1 protiv Lacija.

Gosti su poveli preko Lazarija iz kontranapada u 40. minutu. Na 1:1 izjednačio je Kristi u 67, pošto su ga protivnički igrači ostali samog u "srcu" šesnaesterca, a domaću publiku do ekstaze je doveo Kristofer Žulijen posle kornera u 89. minutu.

Ovaj poraz doveo je Rimljane u problem, pošto je Kluž pobedio Ren u gostima 1:0 i sada ima tri boda više, dok je Seltik na "plus četiri".

Nemanja Maksimović je odigrao ceo meč za Hetafe, ali u porazu od Bazela (0:1) na domaćem terenu, kojim je švajcarski klub preuzeo prvo mesto, a u trku za prolaz se uključio i Krasnodar, savladavši Trabzon u gostima 2:0.

Konačno Pepe! Evrogolovi najskupljeg pojačanja u istoriji sprečili bruku Arsenala! Seltik preokrenuo protiv Lacija, Renovo samoubistvo!

Arsenal je bio moćan u prva dva kola Lige Evrope kada je sa ukupnih 7:0 deklasirao Ajntraht i Standard, a večeras umalo da se obruka na teoretski najlakšem zadatku u grupi. Bio je na pragu poraza kod kuće od Vitorije Gimaraeš ali je na kraju uspeo da preokrene i pobedi 3:2 golovima najskupljeg pojačanja u istoriji kluba – Nikole Pepea.

Unaj Emeri je kombinovao, napravio 10 promena u timu u odnosu na prvenstveni meč prethodnog vikenda i verovatno je zažalio zbog toga. Mnogi rezervisti su večeras razočarali…

Mladi Englez Markus Edvards koji je ponikao u Totenhemu i za kojeg je Poketino nekada govorio da je “Mini-Mesi”, doveo je Portugalce u vođstvo u devetom minutu. Lažnjakom je prevario čuvare i potom nedobranjivo šutirao u Martinezovu mrežu. Primljeni gol je naterao Tobdžije da se trgnu i da zaigraju bolje, pa su posle pola sata izjednačili golom Brazilca Martinelija koji nastavlja da blista u mečevima Lige Evrope. Odlično je reagovao na centrašut Tirnija i udarcem glavom izjednačio na 1:1.

Ipak, izgubljena lopta Mejtlend Najlsa je skupo koštala Arsenal u finišu prvog poluvremena. Sevnula je kontra, Dejvidson je pogodio stativu, ali je Duarte natrčao na odbijenu loptu i pogodio. Emeri je na poluvremenu uveo Sebaljosa i Genduzija umesto Mejtlend Najlsa i Viloka i Arsenal je odmah proigrao. Počeli su da stvaraju šanse, a onda je Emeri bacio i poslednju kartu. Nikola Pepe je zamenio Lakazeta i konačno pokazao zašto je Arsenal letos platio za njega skoro 80.000.000 evra.

Afrikanac je sjajnim golom iz slobodnjaka u 80. minutu izjednačio da bi u nadoknadi vremena još jednom iz slobodnjaka postigao evrogol i doneo pobedu Tobdžijama. Konačno!  

U istoj grupi je Ajntraht opravdao ulogu favorita u Frankfurtu protiv Standarda i učvrstio se na drugom mestu. Dva prekida Kamade i golovi glavom Abrahama (28. minut) i Hinteregera (73.) su doneli Nemcima 2:0, da bi Belgijanci u finišu smanjili, ali je već bilo kasno…

Seltik je ostao na prvom mestu u svojoj grupi pošto je večeras preokrenuo na svom terenu protiv Lacija i slavio 2:1.

Lacio je poveo golom Lacarija u finišu prvog poluvremena kada je se novajlija iz SPAL-a sjajno ubacio po desnom krilu i iz punog trka zakucao loptu pod prečku. A onda je Rajan Kristi izrastao u apsolutnog junaka Seltika. Prvo je pogodio na asistenciju Eduara, a onda u 89. minutu i asistirao iz kornera za Žilijena i konačnih 2:1.

Mimo svih očekivanja, drugo mesto u grupi drži Kluž koji je večeras iskoristio Renovo samoubistvo i slavio u Francuskoj sa 1:0. Golman Mendi je u petom  minutu zaradio crveni karton zbog faula van kaznenog prostora, a iz tog slobodnjaka je Deak postigao jedini gol na meču.

Kasnije je Nijang promašio penal za Ren, a mlada zvezda Kamavinga zaradio crveni karton i sa dva igrača manje, Ren nije imao nikakve šanse…

Kopenhegen preživeo i Kijev, Bazel bolji i od Hetafea, LASK uzeo bod u Ajndhovenu! Kompletirano treće kolo drugog po kvalitetu klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

Kopenhagen je nakon boda u Malmeu osvojio još jedan i u Kijevu, protiv favorizovanog Dinama, pa je ostao na prvom mestu grupe B Lige Evrope (1:1). Danski šampion je tako bez poraza okončao prvi krug, a u drugom će biti u prilici da na svom terenu dočekuje direktne konkurente u borbi za prolaz u 1/16 finala.

Kopenhagen je idealno otvorio utakmicu i još u drugom minutu poveo golom Sotirijua, a vođstvo je imao sve do 53. minutu, kada je izjednačio Šabanov posle prekida. Dinamo je imao dovoljno vremena da pojuri potpuni preokret, ali je Kopenhagen sigurnom igrom u defanzivi uspeo da sačuva bod.

Malme je konačno pobedio, srušivši na svom terenu švajcarski Lugano rezultatom 2:1. Domaćin je najveći deo posla odradio u prvom poluvremenu, kada je stekao dva gola prednosti zahvaljujući pogocima Bergeta i Molinsa, dok je Lugano u nastavku meča uspeo da smanji rezultat preko Grenta u 50. minutu, ali ne i da učini nešto više.

Učinak švajcarskih klubovima, države sa kojom se jurimo kada su u pitanju nacionalni koeficijent, drastično je popravio Bazel. Sjajna ekipa Marcela Kolera ostvarila je kapitalno slavlje na gostovanju španskoj Granadi i tako zacementirala prvo mesto u grupi C (1:0). Trenutak odluke dogodio se još u 18. minutu kada je Fabijan Fraj postigao jedini pogodak na ovom meču.

Slavlje u grupnoj fazi takmičenja Lige Evope konačno je ostvario i Krasnodar. Ruski tim je slavio na gostovanju Trabzonu (2:0) i došao do prilike da se bori za drugo mesto u grupi. Meč je prelomljen u drugih 45 minuta, Berg je postigao vodeći gol u 49. minutu, dok je konačan rezultat postavio Viljenja u drugom minutu nadoknade.

Veliko iznenađenje u Ajndhovenu obeležilo je mečeve u grupi D. LASK iz Linca je uspeo da osvoji veliki bod protiv PSV-a (0:0), a da je imao sreće mogao je iz nekoliko kontranapada i ozbiljnije da ugrozi gol Jeroena Zuta. Ipak, daleko više razloga za bodovovima ima domaći tim, koji je propustio nekoliko odličnih prilika.

Veoma važnu pobedu ostvario je Sporting, koji je uspeo da probije bedem ispred gola prilično očajnog Rozenborga. Gol odluke postigao je Janik Bolasi u 70. minutu. Domaćin se prilično ispromašivao u prvih 45 minuta, kada su odlične prilike propustili Bruno Fernandeš i Lusijano Vijeto, ali mu se to ipak nije osvetilo u nastavku utakmice. Rozenborg je bio potpuno bezopasan tokom čitavog meča.

LIGA EVROPE, 3. kolo:

GRUPA A

Karabag - APOEL 2:2 (1:2)
/Kvintana 13, Ailton 58- Medvedev 29ag, Halenius 45+1/

Sevilja - Didelanž 3:0 (0:0)
/Vaskez 48, 75, El Hadadi 78/

TABELA: Sevilja 9, Karabag 4, Didelanž 3, APOEL 1.

GRUPA B

Dinamo Kijev - Kopenhagen 1:1 (0:1)
/Šabanov 53 - Sotiru 2/

Malme - Lugano 2:1 (2:0)
/Berget 13p, Molins 32 - Gernt 50/

TABELA: Kopenhagen 5, Dinamo 5, Malme 4, Lugano 1.

GRUPA C

Hetafe - Bazel 0:1 (0:1)
/Frej 18/

Trabzon - Krasnodar 0:2 (0:0)
/Berg 49, Vilhena 90+2/

TABELA: Bazel 7, Hetafe 6, Krasnodar 3, Trabzon 1.

GRUPA D

Sporting - Rozenborg 1:0 (0:0)
/Bolasije 70/

PSV Ajndhoven - LASK 0:0

TABELA: PSV 7, Sporting 6, LASK 4, Rozenborg 0.

GRUPA E

Seltik - Lacio 2:1 (0:1)
/Kristi 67, Žulijen 89 - Lazari 40/

Ren - Kluž 0:1 (0:1)
/Deak 9/

TABELA: Seltik 7, Kluž 6, Lacio 3, Ren 1.

GRUPA F

Arsenal - Vitorija 3:2 (1:2)
/Martineli 32, Pepe 80, 90+3 - Edvards 9, Duarte 37/

Ajntraht - Standard 2:1 (1:0)
/Abraham 28, Hintereger 73 - Amalah 82/

TABELA: Arsenal 9, Ajntraht 6, Standard 3, Vitorija 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar