LE - AZ je sad drugi: Astana primila šest! Ljajić promašio penal!

Holanđani sigurni protiv nemotivisane Astane za drugo mesto u Partizanovoj grupi Lige Evrope. Posle Ljajićeve stative sa bele tačke, Bešiktaš primio gol za poraz.

Fudbal 24.10.2019 | 21:23
LE - AZ je sad drugi: Astana primila šest! Ljajić promašio penal!
AZ ne prašta, to ne prija crno-belima: Penal slomio Astanu, posle je bila rutina! Sada holandski klub ima pet osvojenih bodova iz tri utakmice, a večeras je zabeležio prvu pobedu i to vrlo ubedljivu - 6:0.

Dok je Partizan vojevao bitku protiv Mančester Junajteda, u istom terminu se igrala i druga utakmica grupe L. AZ Alkmar je dočekao Astanu i zakucao je za dno tabele pobedom od 6:0 (2:0). Može se slobodno reći - rutinska pobeda holandskog tima. I na kraju vrlo ubedljiva.

Ceo posao je AZ odradio već u prvom poluvremenu kada je postigao dva gola, a posle toga je sve bilo odrađivanje posla.

Ovo je bio klasičan primer utakmice u kojoj jedna ekipa kažnjava svaki propust protivnika. Jasno je da je holandski sastav bolji i kvalitetniji od protivnika, ali Astanu je poterao maler na ovoj utakmici. Dešava se to, ali AZ baš nije praštao niti jedan propust gostiju.

Prvi detalj je bio u 39. minutu. Lopta je pogodila u ruku jednog od igrača Astane, a sudija Jorgij je pokazao na belu tačku. Jeste bio penal, nije tu bilo nikakve dileme, a kazneni udarac je izveo Kupmejners za sigurnih 1:0. Pose tog pogotka AZ je mogao već da igra dosta rasterećenije.

Domaća ekipa je u prvom poluvremena delovala kao osica koja samo obleće oko protivnika i čeka neki propust kako bi zadao ubod.

Prva takva šansa bila je u 43. minutu utakmice. Astana je u tom momentu zbog povrede imala igrača manje, i dok se ukazivala pomoć AZ je napadao i suštinski uterao loptu u mrežu. Boadu je bio na pravom mestu i iz neposredne blizine je zatresao mrežu.

Bejesbekov je bio igrač koji je bio povređen kod tog gola, a umesto njega je u igru ušao srpski fudbaler Antonio Rukavina.

U drugom poluvremenu nije Alkmar morao da zapinje, ali je u 77. minutu preko Stengsa stigao do gola kojim je samo stavio tačku na ovaj meč, a još jednim pogotkom Kupmejnersa, te golom Sugavare i Idrisija dodatno sebi povećao gol-razliku.

Loše vesti za srpski fudbal: Jang Bojsi gaze u grupi smrti! Evrogolovi u Portu i Gentu, dolijao i Ludogorec! CSKA u katastrofalnoj seriji, Volfzburg siguran u Belgiji, Sent Etjen opet razočarao.

Srbija juri famozno 15. mesto na UEFA rang listi nacionalnih koeficijenta za sezonu 2021/22 i u izjednačenoj je trci sa klubovima iz Grčke, Kipra, Švajcarske, Škotske, a večeras nisu stigle lepe vesti što se tiče rezultata direktne konkurencije u Ligi Evrope.

U najtežoj grupi Lige Evrope, Jang Bojsi su preuzeli čelo tabele pošto su večeras lakše nego što se očekivalo savladali Fajenord u Bernu sa 2:0. U istoj grupi su Glazgov Rendžersi odeleli na gostovanju Portu – 1:1.  

Fajenord je sam sebe zakopao u Bernu. Prvo je portugalski štoper Edgar Je napravio najgluplji potez večeri u Ligi Evrope kada je bez bilo kakve potrebe igrao rukom u svom petercu i skrivio penal koji je Asale u 14. minutu pretvorio u gol. Posle narednih 14 minuta igre, usledila je još jedna glupost domaćih i penal za Jang Bojse. Ovaj put je krivac bio golman Vermer, a egzekutor Nsame. Sa 2:0 posle pola sata igre, Jang Bojsi su lako kontrolisali situaciju do kraja i upisali važnu pobedu za čelo tabele u vrlo tepkoj grupi.

Na ruku Švajcarcima je išao i rezultat iz Portugalije gde je Porto kisknuo protiv škotskih Rendžersa. Domaći Zmajevi su poveli evrogolom Kolumbijca Dijaza koji je prelepo šutirao u dalji ugao sa 20 metara.

Ali na isteku prvog poluvremena je sevnula kontra gostiju. Hrvat Barišić je sjano prošao po levom krilu i poslao fantastičnu asistenciju na peterac gde je bio Kolumbijac Morelos koji takve poklone ne propušta.

Porto je bio bolji u drugom poluvremenu, ali su Škoti uspeli da se odbrane i da na kraju zasluže bod.

Prvi poraz u Ligi Evrope je doživeo Ludogorec koji je na svom terenu poraženi minimalcem od Espanjola koji je pokazao da je on gazda u grupi. Špancima je bila dovoljna samo jedna uspavana reakcija odbrane bugarskog prvaka. Lopezova dubinska lopta je neobjašnjivo lako pala između statičnih štopera što je iskoristio Kampusano da izađe sam pred golmana i rutinski pošalje loptu u mrežu.

A prosto neverovatno zvuči da u istoj grupi CSKA iz Moskve nema ni bod?! Večeras su dotakli dno pošto su na svom terenu poraženi od autsajdera Ferencvaroša. Bili su mnogo bolji tim, stvorili gomilu šansu, ispromašivali se i na kraju su kažnjeni. Zubkov je natrčao na odbijenu loptu i servirao šansu kao na tacni za Vargu koji je pogodio praznu mrežu. CSKA je posle tri kola bez boda…

Ukrajinski vezista Roman Jaremčuk je večeras heroj Genta kojem je doneo bod u duelu sa Voflzburgom (2:2) i ostavio ova dva tima bodovno poravnate na čelu tabele. Posle 25 minuta igre, Vukovi su vodili u Belgiji golovima Veghorsta i Vitora, a onda je na scenu stupio Ukrajinac. Projektilom u dinipu prvog poluvremena je vratio nadu Bizonima, a onda u 94. minutu bio snalažljiv na petercu i sprečio poraz Genta.

Oba tima imaju po tri boda više od Sent Etjena i Oleksandrije koji su večeras podelili plen u Francuskoj – 1:1. Francuzi su poveli lepim golom Gabrijela u osmom minutu, ali je šest minuta kasnije isti igrač zatresao sopstvenu mrežu i to je bilo sve.

Ljajićev promašaj sa penala otpisao Bešiktaš u Ligi Evrope, Vulvsi preokrenuli u Bratislavi, Gladbah u 93. minutu do boda u Rimu! Srpski reprezentativac nije iskoristio najstrožu kaznu pri rezultatu 1:1, posle čega je Braga došla do pobedonosnog pogotka (1:2). APOEL osvojio bod u Bakuu (2:2).

Neprijatno veče za Adema Ljajića u Istanbulu. Srpski vezista promašio je jedanaesterac u 74. minutu utakmice sa Bragom na Vodofon Parku, posle čega je Braga stigla do pobede na teškom gostovanju i praktično izbacila domaćina iz borbe za plasman u 1/16 finala Lige Evrope.

Ipak, treba napomenuti da je Ljajić sam i iznudio najstrožu kaznu, ali je onda pogodio stativu. U tom trenutku bilo je 1:1, a Bešiktaš propustio priliku da preokrene rezultat u samo tri minuta. Orta je doveo goste u vođstvo još u 38, a izjenačio je Najir u 71. minutu. Domaćin je bio u odličnom psihološkom trenutku, ali to nije uspeo da iskoristi, pa je usledila kazna. Konačan rezultat postavio je Eduardo posle odličnog kontranapada Brage u 80. minutu.

Vulvsi su loše krenuli u Ligi Evrope, ali evo ih na mestu koje vodi u 1/16 finala Lige Evrope. Ekipa Nuna Espirita Santa došla je do tri velika boda u Bratislavi, pošto je posle preokreta srušila Slovan i zaobišla ga na drugom mestu grupe K, a posao će moći da kompletira za dve nedelje na svom terenu - 2:1 (0:1).

Slovan je odigrao odlično prvo poluvreme, koje je krunisano golom Šporara u 11. minutu. Ipak, domaćin je poklekao u nastavku meča. Isekao ga je prilično srećan gol Saisa u 58. minutu, posle čega je ubrzo stigao i drugi. Njega je postigao Himenez u 64. minutu iz jedanaesterca, nakon prilično spornog kontakta u petercu domaćina.

Roma je večeras propoustila priliku da otpiše Mehengladbah iz borbe za plasman u nokaut fazu takmičenja (1:1). Borusija je do velikog boda stigla u trećem minutu nadoknade, golom Štindla iz penala, nakon više nego diskutabilnog prekršaja Smolinga.

Nemcima su se isplatili napadi u finišu utakmice, kao i činjenica da se Vučica pomalo panično branila. Vodeći gol domaćin je postigao u 32. minutu golom zahvaljujući Zaniolu, koji je bio najviši u skoku nakon centaršuta Veretua.

Kiparski APOEL, predstavnik zemlje sa kojom Srbija bije bitku za nacionalni koeficijent, osvojio je bod na gostovanju Karabagu u Bakuu (2:2). Gosti su jurili prednost domaćina, stigli do preokreta, a onda je konačan rezultat postavio Ailton u 58. minutu.

Karabag je vodi golom Kintane od 13. minuta, autogol Medvedeva u 29. minutu vratio je goste u igru, a onda je Halenijus doneo potpuni preokret APOEL-u. U gostujućim redovima svih 90 minuta odigrali su svi srpski igrači Matić, Pavlović i Savić.

LIGA EVROPE, 3. kolo:

GRUPA A

Karabag - APOEL 2:2 (1:2)
/Kvintana 13, Ailton 58- Medvedev 29ag, Halenius 45+1/

Sevilja - Didelanž 21.00

TABELA: Sevilja (-1) 6, Karabag 4, Didelanž (-1) 3, APOEL 1.

GRUPA B

Dinamo Kijev - Kopenhagen 21.00
Malme - Lugano 21.00

TABELA: Kopenhagen 4, Dinamo 4, Malme 1, Lugano 1.

GRUPA C

Hetafe - Bazel 21.00
Trabzon - Krasnodar 21.00

TABELA: Hetafe 6, Bazel 4, Trabzon 1, Krasnodar 0.

GRUPA D

Sporting - Rozenborg 21.00
PSV Ajndhoven - LASK 21.00

TABELA: PSV 6, Sporting 3, LASK 3, Rozenborg 0.

GRUPA E

Seltik - Lacio 21.00
Ren - Kluž 21.00

TABELA: Seltik 4, Kluž 3, Lacio 3, Ren 1.

GRUPA F

Arsenal - Vitorija 21.00
Ajntraht - Standard 21.00

TABELA: Arsenal 6, Standard 3, Ajntraht 3, Vitorija 0.

GRUPA G

Porto - Rendžers 1:1 (1:1)
/Dijaz 36 - Morelos 44/

Jang bojs - Fejnord 2:0 (2:0)
/Asale 14p, Nsame 28p/

TABELA: Jang bojs 6, Rendžers 4, Porto 4, Fejnord 3.

GRUPA H

CSKA Moskva - Ferencvaroš 0:1 (0:0)
/Varga 86/

Ludogorec - Espanjol 0:1 (0:1)
/Kampuzano 13/

TABELA: Espanjol 7, Ludogorec 6, Ferencvaroš 4, CSKA 0.

GRUPA I

Gent - Volfsburg 2:2 (1:2)
/Jaremčuk 41, 90+4 - Veghorst 3, Žoao Viktor 24/

Sent Etjen - Oleksandrija 1:1 (1:1)
/Gabrijel 8 - Agrijel 14ag/

TABELA: Volfsburg 5, Gent 5, Sent Etjen 2, Oleksandrija 2.

GRUPA J

Roma - Borusija Menhengladbah 1:1 (1:0)
/Zaniolo 32 - Štindl 90+3p/

Bašakšehir - Volfsberger 1:0 (0:0)
/Kahveči 78/

TABELA: Roma 5, Volfsberger 5, Bašakšehir 4, Borusija 2.

GRUPA K

Bešiktaš - Braga 1:2 (0:1)
/Najir 71 - Horta 38, Eduardo 80/

Slovan Bratislava - Vulverhempton 1:2 (1:0)
/Šporar 11, Saiz 58, Himenez 64p/

TABELA: Slovan 4, Braga 4, Vulverhempton 3, Bešiktaš 0.

GRUPA L

Partizan - Mančester junajted 0:1 (0:1)
/Marsijal 43p/

AZ Alkmar - Astana 6:0 (2:0)
/Kupmajners 39, 83p, Boadu 43, Strengs 77, Sugavara 85, Idrizi 90+2/

TABELA: Mančester junajted 7, AZ 5, Partizan 4, Astana 0.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar