KL: Flamengo "petardom" na Marakani do finala protiv Rivera!

Fudbaleri Flamenga u revanšu polufinala Kopa Libertadoresa deklasirali su Gremio rezultatom 5:0 i plasirali se u finale, gdje ih čeka argentinska River Plata.  Radio i “šok bataljon”: Flamengo otresao šampiona, protiv Rivera za titulu najboljeg u Južnoj Americi! Trljaju ruke i u Interu. . .

Fudbal 24.10.2019 | 15:17
KL: Flamengo "petardom" na Marakani do finala protiv Rivera!
Nakon 1:1 u prvom duelu u kojem je domaćin bio Gremio u noći sa srijede na četvrtak po srednjoevropskom vremenu očekivao se uzbudljiv revanš na legendarnoj "Marakani", ali se desilo potpuno suprotno.

Flamengo je odigrao fenomenalnu utakmicu, posebno u drugom poluvremenu i stigao do velike pobjede. Seriju golova otvorio je Bruno Enrike u 42. minutu utakmice, da bi u nastavku pogađali u dva navrata Gabriel, te po jednom Pablo Mari i Rodrigo Sajo za veliku pobjedu 5:0.

Tako će Flamengo imati priliku da skine River Platu sa južnoameričkog trona 23. novembra kada je zakazano finale Kopa Libertadoresa u čileanskom Santijagu.

Igrači u suzama, Žorž Žezus obasipan hvalospevima. Iako je isprva u delu brazilske javnosti dočekan kao tek prosečan trener – teško je impresionirati najfudbalskiju zemlju sveta trofejima iz Portugalije – uspeo je u onome što nije pošlo za rukom nikome na klupi Flamenga u proteklih 35 godina. Najpopularniji klub Brazila plasirao se u finale Kopa Libertadores prvi put još od 1981. godine tako što je petardirao Gremio  - 5:0 na prepunoj Marakani!

A Žezusu je posle 1:1 u prvom meču dovoljno bilo i 0:0. I isprva se njegov tim nije zaletao, ali nije ni gostu davao prostora da igrala. Everton Soareš, prva zvezda Gremija, bio je upecan u zamku. Kako je vreme odmicalo, Flamengo je sticao sve više samopouzdanje. Kad je u 42. minutu brava konačno otključana nagrnulo je sa svih strana.

Bruno Enrike je načeo Gremio, pa onda dva puta Gabrijel Barbosa Gabigol – delovalo je nezamislivo posle loših igara u Evropi, ali Inter će na njemu ipak uzeti fin novac – za kraj i Pablo Mari i Rodrigo Kajo.

Gremio nije znao gde je. Flamengo ide u finale. Nema više dve utakmice. Finale sa River Plejtom zakazano je za 23. novembar u Santjagu u Čileu. Jedan meč, na neutralnom terenu, da se prekrate muke kakve su Južnoamerikanci prošle sezone imali u dvomeču River Plejta i Boke Juniors.

Predigru je imao i okršaj Flamenga i Gremija, šampiona Južne Amerike iz 2017. godine. Dan pre utakmice 16 navijača domaćeg tima je uhapšeno zbog pretnji da će “ubiti policajce, pljačkati i praviti štetu” na Marakani. I pre samog početka utakmice bilo je nereda, ali samo zato što nisus vi zainteresovani navijači mogli do ulaznica na kultni stadion, uprkos njegovih 78.838 mesta. Bilo je tu svega, i gađanja policajaca flašama, suzavca, na kraju je morao da reaguje i takozvani “šok bataljon”, koji je smirio situaciju.

Ali tek će da se usija atmosfera u Južnoj Americi. River brani titulu, ali poslednja dva brazilsko-argentinska finala pripala su Flamengovim zemljacima, bez obzira na to što su Gaučosi imala više uspeha generalno, odnosno tri titule u prethodnih pet sezona.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar