Bazel: Đere uzeo samo pet gemova protiv Krajinovića!

Filip ide na Fonjinija.  Krajinović rutinski protiv Đerea na startu Bazela! Filip Krajinović plasirao se u osminu finala turnira u Bazelu, pošto je u "srpskom derbiju" bio bolji od Lasla Đerea 6:1, 6:4.

Tenis 23.10.2019 | 17:49
Bazel: Đere uzeo samo pet gemova protiv Krajinovića!
Krajinoviću je za trijumf bilo potrebno manje od sat igre, a njegov sledeći rival biće italijanski igrač Fabio Fonjini.

Đere je imao problema u prethodnih nekoliko meseci i na pobedu na ATP turu čeka od avgusta, odnosno turnira u Umagu.

Laslo od tada ima šest poraza zaredom, a ispadao je u prvim kolima Montreala, Sinsinatija, US opena i sada Bazela.

Sa druge strane Krajinović se nalazi u odličnoj formi, pre tri dana igrao je finale Stokholma i opravdao je ulogu favorita u ovom meču.

Turnir u Bazelu igra se za ukupni nagradni fond od 2.082.655 evra.

Ni „d“ od srpskog derbija. Duel između Filipa Krajinovića i Lasla Đerea u Bazelu trajao je kraće od sat vremena. Duga pauza je ostavila traga na Đereu, koji je uzeo samo pet gemova u celom meču. Krajinovićje glatko prošao u drugu rundu – 6:1, 6:4.

Prvi set je trajao 25 minuta. Uz dva brejka, Filip je očas posla došao do vođstva od 5:0, pa je rutinski osvojio taj deo igre. Očekivala se Laslova reakcija u nastavku, ali je već u prvom gemu izgubio svoj servis.

Taj poklon Krajinović je rutinski sačuvao sve do kraja meča. Nije Đereu pružio nijednu brejk šansu da se vrati ravnopravno u borbu. Na kraju 6:4 i pobeda.

U drugom kolu Filip Krajinović će igrati protiv Fabija Fonjinija, petog nosioca. Samo jednom su se sastali na ATP turnirima, još 2014. godine u Hamburgu, kada je srpski teniser pobedio sa 2:0 u setovima.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar