NSRS o Zakonu o posredovanju u zapošljavanju

Narodna skupština Republike Srpske danas će u nastavaku sjednice razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Republika Srpska 23.10.2019 | 08:08
NSRS o Zakonu o posredovanju u zapošljavanju
Sjednica Narodne skupštine počela je u 10 časova, na kojoj poslanici razmatraju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicionim fondovima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nusproizvodima životinjskog porijekla.

Narodna skupština razmotrila je sinoć Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Osnovni razlog za donošenje zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju jeste potreba za razdvajanjem ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje od statusa nezaposlenog lica, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

U utorak, prvog dana zasjedanja parlamenta, okončala je raspravu o Prijedlogu rebalansa ovogodišnjeg budžeta po hitnom postupku.

Ministrica finansija Zora Vidović rekla je da Prijedlog rebalansa budžeta iznosi tri milijarde i 316 miliona KM i veći je za 60,6 miliona KM ili 1,9 posto od usvojenog budžetskog okvira za ovu godinu.

Opozicija je posebno kritikovala najavljenu kupovinu aviona za potrebe Vlade Republike Srpske, u iznosu od 19,9 miliona KM, dok, kako kažu, nema novaca za besplatne udžbenike ili neke druge neophodne potrebe za građane.

Nije isključila mogućnost još jednog rebalansa ovogodišnjeg budžeta.

Poslanici su okončali raspravu i o Prijedlog zakona o zaštiti od požara. 

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

re

23.10.2019 07:02

Od boraca RS djeca momci i kćeri bez posla čekaju zalogaj od gladnih roditelja sa mizernom boračkom penzijom u burlinoj privatnoj RS.

ODGOVORITE
Name

NEK TATE OBJASNE

23.10.2019 08:42

PA NEK IM TATE OBJASNE ZA ŠTA SU SE BORILI I KAKO SU NEBESKI NAROD. JA SAM SRBIN SLUŠAO SAM ALIJU SA BORCIMA OLOVA KAD GA PITAJU ŠTA ĆE BITI. A ON VELI NEPRAVDA. E SVAKA MU ČAST.