"Zakolji Srbina i izvadi mu organe ..."

U Zadru je osvanuo degutantan grafit kojim se poziva na klanje Srba i hranjenje mačaka njihovim organima.

Region 22.10.2019 | 16:28
"Zakolji Srbina i izvadi mu organe ..."
"Nakon što je Zadar u poslednjih 365 dana postao top tema lokalnih, nacionalnih, a od danas i svetskih medija radi nasilja, rasizma i nacionalizma, na sramotu svih nas na Bilom Brigu neko je napisao možda najdegutantniji grafit svih vremena", piše portal Zadar njuz.

"Zakolji Srbina i izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne", stoji napisano na zidu jedne zgrade već nekoliko dana.

"Lokalna vlast, konkretnije gradska komunalna služba Zadra očigledno ovaj grafit, pored kog svakodnevno prolaze i deca koja idu u školu i iz nje se vraćaju, ne smatraju spornim", kazao je jedan stanovnik zadarskog Bilog Briga za portal.

Inače, u ponedeljak je objavljeno da su dvojica afro-američkoih vojnika homoseksualaca brutalno pretučeni takođe u Zadru, u subotu u zadarskom klubu Opera nakon što su zaplesali pred okupljenim gostima.

Zadarska policija saopštila je da traga za autorom grafita neprimerenog sadržaja koji je osvanuo na zgradi u zadarskom naselju Bijeli Breg, a kojim se poziva na klanje i vadjenje organa Srbima.

"Policija je preduzela sve mere i radnje kako bi pocinitelji bili otkriveni", rekla je za Hinu portparolka zadarske policije Ivana Grbin.

Dodala je da je u toku uvidjaj, a o svemu su obaveštene i komunalne službe Zadra.

Na grafit neprimerenog sadržaja "Zakolji Srbina, izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne!" upozorio je lokalni gradski portal Zadar News.

Nezvanično grafit se na zgradi u naselju Bijeli Breg pojavio još u nedelju uveče.

Gradski pročelnik za komunalne delatnosti Robertino Dujela potvrdio je da su primili dojavu od zadarske policije, rekavši da će komunalci već toekom poslepodneva ukloniti sporni grafit.

(B92/Zadar njuz)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Rale

22.10.2019 15:03

A peljeski most, dobro moze otpad da nas prvo prozraci.

ODGOVORITE
Name

Pejin rodjak

22.10.2019 17:14

Peljeski most nije Dodikov problem on se zalaze za treci entitet.

Name

Miromo

22.10.2019 19:29

Dodik igr kako Čović kaže i obrnuto to su Brača po razaranju i pljački a ni Baka nije isključen idu sva trojica na Slave i na Đumu petkom