ITA: Nezaboravno kolo Serije A završeno ružno!

"Nula" Breše i Fiorentine.  Fudbaleri Breše odigrali su meč bez golova na svom stadionu protiv ekipe Fiorentine u 8. kolu italijanske Serije A.  Dušan i Nikola zakasnili u Brešu! Rundu u kojoj je pred poslednju utakmicu postignut 31 pogodak okončao je meč bez pogodaka. Početak kasnio 15 minuta.  Nažalost, meč Breše i Fiorentine (0:0) će se ipak pamtiti po jednom detalju. . .  Povreda obeležila duel na Rigamontiju.

Fudbal 22.10.2019 | 08:36
ITA: Nezaboravno kolo Serije A završeno ružno!
Gosti će definitivno u Firencu putovati nezadovoljni, pošto su bili bolji rival tokom svih 90 minuta, ali nisu uspeli da dođu do pogotka.

Ovo je treći remi ove sezone za četu Vinćenca Montele, koja sada zauzima 9. poziciju u šampionatu sa 12 osvojenih bodova.

Srpski fudbaler Nikola Milenković, proveo je na terenu svih 90 minuta, ali pošto su fubdaleri Breše imali ukupno tri šuta na gol "Viole", on nije imao previše posla.

Oni će u narednom kolu igrati protiv Lacija, u nedelju, dok će Breša odmeriti snage sa Đenoom, dan ranije.

Fudbaleri Fiorentine kasnili su zbog gužve u saobraćaju, pa je početak duela sa Brešom, zakazan za 20.45, pomeren za 15 minuta.

Prolongiranje starta poslednjeg meča osmog kola Serije A kao da je poremetilo igrače obe ekipe, pa na kraju nije bilo golova:

Breša - Fiorentina 0:0.

Ipak, nije tako delovalo na startu utakmice. I jedni i drugi krenuli su otvoreno, a već u četvrtom minutu zatresla se mreža gostiju. Francuz Florijan Aje efektno je završio akciju koju je započeo Sandro Tonali, ali je na kraju gol, ipak, poništen.

Posle reakcije iz VAR sobe, ustanovljeno je da je talentovani vezista Breše, kojeg često porede sa Andreom Pirlom, u začetku akcije igrao rukom. U nastavku je počela da pada kiša, pa se "rasulo" i ono malo igre iz prvog dela.

Ulaskom Dušana Vlahovića na dvadesetak minuta pre kraja, koji se nije naigrao ove sezone u Seriji A  - pre ovog meča upisao samo 92 minuta na četiri susreta - gosti su postali nešto konkretniji u fazi napada, imao je Srbin i jedan solidan pokušaj, ali sve se završilo na tome.

U poslednjim trenucima susreta, Gaetano Kastrovili imao je šansu da donese pobedu Fiorentini, ali je lopta pogodila Vlahovića i završila u gol-autu.

Breša i Fiorentina tako su prvi put u 21. veku odigrale meč bez pogodaka.

"Viola" je i dalje u "zlatnoj sredini", dok se tim Marija Balotelija, koji je odigrao drugo poluvreme, ali bez bitnijeg učinka, i dalje nalazi u opasnoj zoni.

Ni fudbala, ni golova. Ali nažalost ima jedan detalj po kojem će se pamtiti meč između Breše i Fiorentine završen najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Duel na Rigamontiju kojim je zatvoreno osmo kolo Serije A će se pamtiti jedino po teškoj povredi Danijelea Desene na početku drugog poluvremena. Nekadašnji mladi reprezentativac Italije je u teškim bolovima iznet na nosilima posle starta čileanskog veziste Erika Pulgara. Poznat po agresivnom i često nesoortskom ponašanju, prgavi Čielanac je žestoko startovao na Desenu sa leđa i povredio mu skočni zglob.

Po reakciji Desene je odmah bilo jasno da je u pitanju teška povreda. U suzama je iznet sa terena...

Da stvari budu gore, u pitanju je isti zglob  koji je Desena već nekoliko puta povređivao tokom karijere i čak je imao tešku frakturu zbog koje morao na dugačku pauzu. Sada ga opet čeka nešto slično... Prosto neverovatno koliko ovog momka prati loša sreća. Kao standardni mladi reprezentativac Italije i fudbaler Parme i Sampdorije je nekada mnogo obećavao, ali su mu povrede skoro uništile karijeru. Igrajući za Kaljari protiv Breše su mu polomili nogu i protivnik se tada provukao samo sa žutim kartonom. 

Neverovatno je da je i Pulgar večeras uspeo da se provuče samo sa žutim kartonom i da ga sudija Kalvareze nije isključio. Čak nije ni tražio VAR konsultaciju. Zaista sramotno...

A fudbal? Ništa...

Breši je ponipten gol u prvom poluvremenu posle VAR intervencije jer je Sandro Tonali u začetku akcije igrao rukom pre nego što je Aje postigao gol. U finišu je Fiorentina vršila pritisak, ali nije uspela da probijem bedem domaćina. Nikola Milenković je odigrao ceo meč za goste, Dušan Vlahović je u 68. minutu zamenio Federika Kjezu i našao se u čudnoj situaciji na kraju kada ga je saigrač Kastrovili pogodio loptom u šansi.

Rezultati 8. kola:

ponedeljak

Breša - Fiorentina 0:0

nedelja

Sasuolo - Inter 3:4 (1:3)
/Berardi 16, Đuričić 74, Boga 82 - Martinez 2, 71 pen, Lukaku 38, 45 pen/

Kaljari - SPAL 2:0 (1:0)
/Naingolan 10, Farago 67/

Sampdorija - Roma 0:0

Udineze - Torino 1:0 (1:0)
/Okaka 42/

Parma - Đenova 5:1 (3:0)
/Kucka 38, Kornelijus 42, 45+1, 50, Kuluševski 79 – Pinamonti 52/

Milan - Leće 2:2 (1:0)
/Čalhanoglu 20, Pjontek 81 – Babakar 62, Kalderoni 90+2/

subota

Lacio - Atalanta 3:3 (0:3)
/Imobile 69, 90+3 Korea 70 - Muriel 23, 28, Gomez 37/

Napoli - Verona 2:0 (1:0)
/Milik 37, 67/

Juventus - Bolonja 2:1 (1:1)
/Ronaldo 19, Pjanić 54 - Danilo 26/

Tabela: Juventus 22, Inter 21, Atalanta 17, Napoli 16, Kaljari 14, Roma 13, Lacio 12, Parma 12, Fiorentina 12, Udineze 10, Torino 10, Milan 10, Bolonja 9, Verona 9, Breša (-1) 7, Leće 7, Sasuolo (-1) 6, SPAL 6, Đenova 5, Sampdorija 4.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar