LŠ - Milojević: Totenhem je i dalje veliki tim!

Nemamo čega da se plašimo! Zvezdin trener se setio Gorana Bunjevčevića i otkrio do sada nepoznat detalj iz karijere i kako je dobio posao na Marakani. . .  Miloje iskulirao pitanje o rasizmu, zadrhtao mu glas dok je pričao o Bunji! "Možda je trenutak da kažem nešto što do sada nisam", rekao je Milojević, kada je upitan za prerano preminulog Bunjevčevića.

Fudbal 21.10.2019 | 21:52
LŠ - Milojević: Totenhem je i dalje veliki tim!
Jedan od engleskih novinara prisutnih na "press" konferenciji trenera Crvene zvezde, Vladana Milojevića, ovog ponedeljka uveče u Londonu - iz neznanja ili sa zadnjom namerom - postavio je pitanje o gorućem problemu sa rasizmom u našoj zemlji.

Ono što ostali u sali nisu mogli da čuju je kako je prevodilac to preveo šefu struke crveno-belih.

Od Minhena do Londona prošlo je pet sedmica, ali Crvena zvezda kao da je preživela pet takmičarskih godina. Pala je tokom 161. večitog derbija, ali se uzdigla u sudaru sa Olimpijakosom, nedvosmisleno pokazavši da je zasluženo u odabranom društvu Lige šampiona.

Tim sa Marakane stigao je u prestonicu Ujedinjenog Kraljevstva po potvrdu da joj je u ovakvom ambijentu uvek i stalno mesto. Za tako nešto biće joj potrebna hrabra igra u sutrašnjem izdanju protiv vicešampiona Totenhema (21 čas), kome se odavno nalazi nož pod grlom.

Ali, ipak, je to vicešampion Evrope, tim satkan od asova kao što su Kejn, Son, Eriksen, ekipa kojoj na supermodernom stadionu nedostaje još samo od ptice mleka. Ali valjda je Crvena zvezda kroz dosadašnja iskustva prevazišla impresiju onog što je okružuje, a što je toliko daleko od Srbije.

Uglavnom, kao da se radi o najobičnijem pitanju u povredama igrača ili očekivanjima pred duel 3. kola UEFA lige šampiona, trener crveno-belih odgovorio je mirno. Gotovo rutinski…

"Mislim da je deplasirano u 2019. godini govoriti o rasizmu. Ja sam čovek sporta i, u tom smislu, osuđujem bilo kakav nagoveštaj rasizma na fudbalskim stadionima i van njih", rekao je Milojević, ne ulazeći u to da li bi uopšte trebalo da odgovara na pitanja tog tipa.

"Žao mi je što naši navijači nisu sa nama da se i oni predstave na sjajan način", prokomentarisao je kratko.

Daleko konkretniji bio je kada ga je, takođe jedan od kolega iz Engleske, upitao za Gorana Bunjevčevića, čoveka koji je prerano preminuo u junu 2018. godine, a pre toga izgradio ime i kao igrač Crvene zvezde i kao igrač Totenhema.

"Možda je trenutak da kažem nešto što do sada nisam. Moj prvi dolazak u Akademiju Crvene zvezde bio je vezan za Bunju. Praktično sam dobio posao posle odluke koju je doneo Goran Bunjevčević, on je dao 'zeleno svetlo' da preuzmem jedan od timova u Zvezdinoj školi i na tome sam mu neizmerno zahvalan", rekao je Milojević i dodao:

"To je čovek koji je bio i ostao jako drag, poznavao sam ga lično, voleo je fudbal i živeo ga 24 sata, veliki je zvezdaš, ali i čovek koji je dao mnogo srpskom fudbalu. Nažalost, dogodilo se šta se dogodilo i ovaj gest Totenhema pokazuje ne samo da je Totenhem veliki fudbalski klub, već klub koji vodi računa i o drugim važnim stvarima u životu i želim na tome da čestitam našim sutrašnjim rivalima", rekao je Milojević.

"Pevci" su najavili da će na poluvremenu utakmice koja će početi u utorak od 21 čas, uz direktan prenos na Arenasport televiziji, odati počast Bunji.

Totenhem, kao fudbalski tim, nalazi se u krizi rezultata. Ekipa ima tri pobede na 12 mečeva ove sezone, zbog čega je Milojevićev kolega Maurisio Poketino ranije danas ponovo ispitivan za podršku koju (ne) dobija od vlasnika i status koji ima na "Lejnu".

"Bačen je preveliki akcenat na trenutne rezultate Totenhema, ali i dalje je reč o sjajnim igračima i treneru Poketinu, koji je jedan od najboljih na svetu. Imaju nekih problema, ali je i dalje Totenhem jedna od najboljih ekipa u Premijer ligi i nikome od nas ne pada napamet da razmišlja o njima kao ekipi koja je u krizi. Ja ne vidim to tako, a ne vide ni moji igrači. Pripremamo se za utakmicu u potpuno drugačijem tonu", rekao je šef Zvezdine struke.

"Ponoviću da sam jako ponosan što sam u ovom trenutku trener Crvene zvezde i što je klub tu gde jeste. Verujem da će u budućnosti klub ponovo konstantno biti učesnik Lige šampiona i Lige Evrope. Ne menjam mišljenje da su Bajern i Totenhem favoriti naše grupe", dodao je.

Jedan od reportera iz Srbije upitao je Milojevića za izostanak Ričmonda Boaćija, posle čega se dilema za mesto u špicu napada svela na Milana Pavkova ili Tomanea.

"Kada neko fali, onda se potencira ta priča. Ja nisam iz te priče, ne volim da pričam o igračima koji nisu tu jer imam poverenje u sve svoje igrače. Imamo svoj plan kako da se suprotstavimo Totenhemu i videćemo koliko će nam uspeti da ga sprovedemo u delo. O ostalom ćemo pričati sutra posle utakmice", izjavio je Milojević, a potom pridružio kolegama iz stručnog štaba i preuzeo kontrolu nad poslednjim treningom pred utakmicu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar