Siti pripremio vrtoglavih 525.000 evra Sterlingu!

Kako bi oterao Real, Sane može da ide na leto! Ali, da li će ga Bajern želeti tada?

Fudbal 22.10.2019 | 16:52
Siti pripremio vrtoglavih 525.000 evra Sterlingu!
Ta se scena prepričava i danas. Lomila su se koplja među ljudima iz Bajerna i Mančester Sitija za realizaciju transfera, a Pep Gvardiola u danu odigravanja Komjuniti šilda s Liverpulom sprema iznenađenje i šalje Leroja Sanea u startnih jedanaest. Meč tek što je počeo, Sane doživljava povredu zbog koje se svima zaglavila knedla u grlu. Ubrzo stiže potvrda - Nemac propušta najveći deo sezone zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata. Bajern se povlači i Ceo posao propada. 

Dok Sane i dalje vodi tešku bitku da se oporavi bar uoči kraja sezone u jeku, u Nemačkoj stidljivo se mogu naći nove informacije o njegovoj budućnosti. Navodno, Pep Gvardiola dao je zeleno svetlo da krilni napadač sledećeg leta ode iz kluba, sada po ceni nešto manjoj od onih prvobitnih 120.000.000 evra, koliko je Siti tražio od Bajerna. 

Sane je i pre teške povrede imao problem da kod Gvardiole obezbedi redovnu minutažu i mesto u startnoj postavi. Posle jedne od najtežih povreda modernog sporta, španski stručnjak odlučio je da mu Sane ipak više nije potreban i da može bez njega. Pitanje je samo koliko će Bajern ovog puta biti zainteresovan, pogotovo ako Siti opet bude zapeo da cena bude astronomska. Uostalom, do narednog leta uprava Bajerna moraće da odluči šta će sa Filipeom Kutinjom i Ivanom Perišićem, koji su iz Barselone i Intera došli kao pozajmljeni igrači, s opcijama njihovog otkupa. Pritom, Bajern duže vreme juri Kaija Haverca iz Leverkuzena čija cena takođe nije mala...

Saneov ugovor s Sitijem ističe juna 2021. godine, pa će naredno leto biti poslednje u kojem će klub moći da zaradi ozbiljniju sumu novca.

Na Etihadu je ovih dana mnogo aktuelnija priča o Rahimu Sterlingu. Engleski reprezentativac počeo je sezonu u strašnom ritmu i već ima devet golova i dve asistencije. Mada je pre manje od godinu dana potpisao novi ugovor do juna 2023, u Sitiju ozbiljno razmišljaju da Sterlingu opet ponude produžetak po novim uslovima koji će ga učiniti najplaćenijim igračem u istoriji Premijer lige!

Radi se o sumi od 450.000 funti, što je negde oko 525.000 evra sedmično! I sve samo sa jednim ciljem – da se ugasi interesovanje madridskog Reala, koji posle lošeg početka nove kampanje gleda u tuđa dvorišta, ne bi li našao igrače za novi megalomanski projekat.

Sterlingu trenutno na račun pristiže oko 350.000 evra sedmično, dok je najplaćeniji igrač Sitija Kevin de Brujne s nešto više od 400.000 evra. Podsetimo, Sterling je nedavno otkrio da je kao dete sanjao da jednog dana obuče dres madridskog Reala, što je podgrejalo priče o mogućem transferu, zato klub sada i radi sve kako bi se takav scenario obistinio.

Sterling je ovih dana tema i kada je u pitanju ugovor o zastupanju. Naime, brend Air Jordan planira da Sterlingu ponudi ugovor vredan oko 120.000.000 evra!

Mnogo toga lepog moglo bi da zadesi momka koji je kao dete s majkom posle škole radio na čišćenju toaleta po hotelima i od tada prošao trnovit put do zvezda...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar