Poketino odbrusio novinarima pred Zvezdu!

Vidite li neku sedu na meni? Pet godina, četiri meseca, 25 dana, 288 utakmica, 155 pobeda, 58 remija, 72 poraza, nula osvojenih trofeja, jedno finale Lige šampiona, 41 pojačanje i 395 miliona potrošenih evra kasnije našao se pod najvećim pritiskom u karijeri.

Fudbal 22.10.2019 | 08:00
Poketino odbrusio novinarima pred Zvezdu!
Maurisio Poketino postavljen je za menadžera Totenhema 27. maja 2014. godine, kada je imao 42 godine, dva meseca i 25 dana.

Pet godina, četiri meseca, 25 dana, 288 utakmica, 155 pobeda, 58 remija, 72 poraza, nula osvojenih trofeja, jedno finale Lige šampiona, 41 pojačanje i 395 miliona potrošenih evra kasnije našao se pod najvećim pritiskom u karijeri fudbalskog trenera.

Sa svega tri pobede u 12 utakmica ove sezone, Argentinac rodom iz Marfija upitan je za status u klubu i danas - dan pred duel sa Crvenom zvezdom u Londonu.

Umesto odgovora, dohvatio je pramen smeđe kose i upitao novinare…

"Zašto mislite da nemam nijednu sedu? Zato što ne obraćam pažnju na tračeve", odgovorio je Poketino u medija centru "Vajt hart lejna", stadiona na kom će u utorak u 21 čas Marko Gvida dati znak za početak utakmice između bivšeg šampiona i aktuelnog vicešampiona Evrope.

Generalno, "press" konferencija menadžera "pevaca" pred duel sa prvakom Srbije protekla je u razgovoru o krizi rezultata i igre u kojoj se nalazi njegov sastav na startu potencijalno najloše sezone od kada je stigao iz Sautemptona.

Novinare je više zanimalo da li će šansu protiv ekipe trenera Vladana Milojevića dobiti dvojica novajlija sa letošnje "pijace", Rajan Sesenjon ili Đovani Lo Selso.

Na to pitanje Poketino nije direktno odgovorio, ali je nagovestio da će jedan od pomenutih početi utakmicu.

"Jedan će biti u timu", odgovorio je.

Čarli Eklšer, novinar koj za "The Athletic" pokriva utakmice Totenhema, smatra da će to pre biti Lo Selso, argentinski vezista plaćen 16 miliona evra Betisu za jednogodišnju pozajmicu, nego što će šansu u rezultatski veoma važnoj utakmici za domaće dobiti mladi engleski reprezentativac i nekadašnji Fulamov "vunderkind".

Poketino je 27 od 114 miliona evra potrošenih pred sezonu 2019/20 dao za 19-godišnjeg Sesenjona, plus je u suprotnom smeru morao da ode Džoš Onomah, ali je talentovani levi bek do danas odigrao nula utakmica.

Uporedo sa menadžerom govorio je kapiten ekipe, Hari Kejn, koji je odbaciotvrdnju jednog novinara da su posle pet i po godina zajedničkog rada "sparsi", kako je rekao, "preterano utrenirani Poketinovim idejama".

"U svakoj utakmici je važno pobediti, ne samo u sutrašnjoj. Ovo je period kada smo sami sebi najveći protivnici. Mi sutra ne igramo samo protiv Crvene zvezde, već i protiv nas samih", rekao je Poketino.

Totenhem je u prva dva kola upisao remi i poraz i trenutno je poslednji na tabeli sa jednim bodom, dok su crveno-beli drugi sa dva boda više.

"Očekivanja od ovog kluba i igrača su se promenila nakon finala Lige šampiona, zbog toga situacija izgleda još gore. Ali, najvažnije je ponovo izgraditi samopouzdanje", rekao je Poketino.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar