Neko je prokleo Romu!

18 povreda, 17 zdravih igrača i samo jedan centralni vezni za Menš i Milan! Nova lica u klupskoj ambulanti. . .

Fudbal 24.10.2019 | 18:08
Neko je prokleo Romu!
Roma ima samo jednu pobedu na prethodnih pet utakmica u svim takmičenjima. Postigla je samo tri gola na tih pet utakmica. Kriza igre i rezultata je evidentna. Portugalski stručnjak Paulo Fonseka (na slici) je pod pritiskom.

Ali donekle ima i opravdanja.

Ono što se ove sezone dešava Romi sa povredama igrča, ne dešava se nijednom drugom klubu u Evropi. Prosto je neverovatno kakvi sve maleri biju Vučicu od letos i koliko igrača je moralo da ispadne iz stroja zbog povreda.

Lokalni hroničari su izračunali: 18 povreda od početka priprema 31. jula. Dakle, za nešto vipše od tri i po meseca.

Sve je počelo povredom mišića Havijera Pastoeea. Potom se povredilo i pojačanja Leonardo Spinacola. usledila je povreda Dijega Perotija koji je pauzirao skoro dva meseca i vratio se na teren minulog vikenda. Tek što se spremio za debi, povredio se i Davide Zapakosta. U pitanju je bila povreda lista, a kada se kasnije oporavio i spremio se za povratak na teren, pukli su mu ligamenti kolena. U međuvremenu su zbog povreda ispadali: Under, Cetin, Bua, Smoling, Spinacola (opet), Pelegrini jednom pa drugi put, Mhitarjan, golman Lopez, Dijavara. Džeko je polomio vilicu, da bi juče u prvom poluvremenu protiv Sampdorije morali da budu zamenjeni Kalinić i Kristante. I čekaju ih ozbiljne pauze.

Roma je sada došla u situaciju da ima samo 17 zdravih prvotimaca. Fonseka na raspolaganju ima dvojicu golmana (Lopez i Mirante), četiri beka (Florenci, Spinacola, Santon, Kolarov), četvorica štopera (Smoling, Žezus, Facio, Manćini), samo jedno centralnog ili zadnje veznog (Veretu), dvojicu ofanzivnih veznih (Zaniolo i Pastore) i četvoriua napadača (Džeko, Klajvert, Peroti i Antonući).

To su igrači koji konkurišu za meč protiv Borusije Menhengladbah u četvrtak, s tim što narednog vikenda protiv Milana neće moći da igra Klajvert koji će odrađivati suspenziju zbog crvenog kartona u prošlom kolu.

Povređeni igrači u Romi:

Džengiz Under – povreda butnog mišića (do kraja oktobra)

Henrik Mhitarjan – povreda tetive aduktora (do kraja oktobra)

Mert Četin – infekcija respiratornog trakta (do kraja otkobra)

Amadu Dijavara – operisao meniskus kolena (do početka novembra)

Lorenco Pelegrini – operisao metatarzalnu kost stopala (do kraja novembra)

Nikola Kalinić – frkatura vrha fibule (do kraja decembra)

Brajan Kristante – povreda tetive aduktora (do kraja godine)

Davide Zapakosta – pokidao ukrštene ligamente (do sledeće godine)

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar